2020-03-09 18:11:15
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα, σύνολο 84 – Τα 4 αγνώστου προέλευσης – Φόβοι για διασπορά στην κοινότητα
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στα 84 σκαρφάλωσαν τα κρούσματα στη χώρα της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Τέσσερα από αυτά είναι αγνώστου προέλευσης. Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για διασπορά του ιού στην κοινότητα και για το λόγο αυτό εξαγγέλθηκαν νέα μέτρα.

Ο κορωνοϊός ανεβάζει τα κρούσματα της νόσου COVID-19 σε πολλές περιοχές της χώρας στα 84. Σύμφωνα με τη νέα επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης, μέσω του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ για τη νόσο, Σωτήρη Τσιόδρα, μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν 11 νέα κρούσματα. Το πιο ανησυχητικό, όμως, ότι ανάμεσα σ' αυτά υπάρχουν 4 άτομα, στα οποία δεν υπάρχει συσχετισμός με κάποιο κρούσμα της νόσου, αλλά και και ιστορικό ταξιδίου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξήγγειλε νέα μέτρα:

«Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι».


Τέλος σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις άνω των 1.000 ατόμων. Ματαιώνεται ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων συστήνεται να γίνεται τηλεδιάσκεψη, π.χ. στα Δημοτικά Συμβούλια.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς άνω των 70 ετών τα μη αναγκαία ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Επίσης, όσοι πάσχουν από χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνια ανοσοκαταστολή.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας ανέφερε:

"Όπως ξέρετε βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημικής κρίσης, με περίπου 112.000 κρούσματα, σε 110 χώρες. Η Ελλάδα με 84 κρούσματα, τα 56 των οποίων συνδέονται με γκρουπ ταξιδιωτών δίνει τη μάχη του περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γι αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: Ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς. Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν; Οι ηλικιωμένοι. Να το πω απλά, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Είναι υποχρέωση, είναι καθήκον όλων μας, η προστασία των ευπαθών ομάδων. Εκεί δεν χωράει καμία ανευθυνότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει “κάνω ότι θέλω αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών”.

"Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι" τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Δείτε τα κρούσματα αναλυτικά

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας σχετικά με τα νέα κρούσματα:

Από τα 11 νέα κρούσματα (σύνολο 84), οι 81 ασθενείς είναι ελληνικής καταγωγής και οι 3 ξένης υπηκοότητας, οι 56 από τους προσκηνητές του Ισραήλ, ενώ:

47 άτομα που νόσησαν μετά από επαφή με κρούσματα

4 άτομα, στους οποίους δεν έχει διαπιστωθεί γνωστή επαφή

27 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ο ένας ασθενής σε Μονάδα Εντατικής σε σοβαρή κατάσταση

57 βρίσκονται σε απομόνωση στην οικία τους
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ