2020-03-09 22:38:11
Φωτογραφία για Βρυξέλλες: Έφυγε χωρίς δηλώσεις ο Ερντογάν - Τι του ζήτησαν οι Ευρωπαίοι



Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη τη Δευτέρα για τον πόλεμο στη Συρία και για τους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της, ωστόσο οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι πρέπει πρώτα να σταματήσει να ενθαρρύνει τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα, μετέδωσε το Reuters.

Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT, το οποίο δεν μετέδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, αποχώρησε χωρίς να λάβει μέρος στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Δημοσιογραφικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν πως η αποχώρηση του Ερντογάν είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπήρξε στη συνάντηση με τους επικεφαλής της Ε.Ε. 

Σύμφωνα με το TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αμέσως μετά τη συνάντηση κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Τουρκία. 

Πριν από τη συνάντηση η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι η Τουρκία θα πρέπει να απομακρύνει πρόσφυγες και μετανάστες μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

«Η εξεύρεση λύσης στην κατάσταση θα απαιτήσει ανακούφιση της πίεσης στα σύνορα» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας της.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ