2020-03-09 23:00:30
Φωτογραφία για Το μυστήριο της Τουρκίας με τα «μηδέν κρούσματα» κορωνοϊού, λύθηκε!
ΗΗ

Διεθνής σαρκασμός για τη στάση του Ερντογάν απέναντι στον κορωνοϊό - Διαβάστε τα «Διδάγματα από την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στην Τουρκία»

Σε μια περίοδο που όλα τα κράτη είναι σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση του Covid 19, η Τουρκία παραμένει αρειμάνια στα μηδέν κρούσματα, κανείς δεν ανησυχεί, κανείς δεν αρρωσταίνει.

Το θέμα προκάλεσε απορία σε διεθνή ιντερνετικές πλαρφόρμες όπως το Reddit, και γεννά σαρκαστικά άρθρα όπως το παρακάτω – που  τουλάχιστον χαρίζουν χαμόγελα σε μια δύσκολη περίοδο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως δίνουν και χρήσιμες πληροφορίες:

«Πώς η Τουρκία κατάφερε να μην έχει περιπτώσεις COVID-19.

Διδάγματα από την επιτυχή διαχείριση: Η Τουρκία έχει σύνορα με το Ιράν που είναι γεμάτο κρούσματα, η Κωνσταντινούπολη έχει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, ενώ η χώρα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους τουρίστες. Κι όμως, η Τουρκία κατάφερε με επιτυχία να αποτρέψει τυχόν κρούσματα. Οφείλουμε να μοιραστούμε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να καθοδηγήσουμε τους πολιτικούς οπουδήποτε στον κόσμο.


1 – Μην εξετάσετε κανέναν. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Εάν δεν δοκιμάσετε κανέναν, οι άνθρωποι δεν θα σας εμπιστευτούν. Επομένως πρέπει να αποκρύψετε το γεγονός ότι δεν δοκιμάζετε. Έτσι, ο υπόλοιπος οδηγός αφορά στον πώς να μην εξετάζετε κανέναν αλλά να φαίνεται ότι εξετάζετε.

2 – Μην αφήνετε τα νοσοκομεία να εξετάσουν κανένα από μόνα τους. Αλλά φτιάξτε μια κεντρική αρχή στην οποία θα πρέπει να στέλνει κάθε νοσοκομείο τα δείγματά του, ώστε να πρέπει να βασίζονται στα δικά σας «αποτελέσματα».

3 – Μην κάνετε θέμα τον ιό στις ειδήσεις. Ο Ερντογάν ελέγχει όλα τα μέσα, η Τουρκία έχει τον υψηλότερο αριθμό δημοσιογράφων στη φυλακή στον κόσμο. Επομένως, κανένας δημοσιογράφος δεν θα μεταδίδει «fake news». Όταν οι άνθρωποι δεν ακούνε για τον ιό, δεν ανησυχούν για τον ιό.

4 – Αναπτύξτε το δικό σας κιτ εξετάσεων. Η Τουρκία δημιούργησε το δικό της αποκλειστικό κιτ δοκιμών. Ισχυρίζονται ότι δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά και έχει την υψηλότερη ακρίβεια στον κόσμο. Το καλύτερο κιτ εξετάσεων του κόσμου λοιπόν είναι εξαιρετικά γρήγορο, εξαιρετικά ακριβές, και δεν δίνει ΠΟΤΕ θετικά αποτελέσματα!

5 – Είναι χρήσιμη μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Η Τουρκία έχει μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και βασίζεται στα τουριστικά έσοδα. Εάν οι τουρίστες πρόκειται να σταματήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία φέτος η οικονομία θα καταρρεύσει τελείως. Από τότε που ο Ερντογάν βρίσκεται σε πόλεμο στη Συρία, μια οικονομική κατάρρευση θα σήμαινε το τέλος της διακυβέρνησής του.

6 – Απαραίτητο επίσης είναι ένα αυταρχικό καθεστώς. Κανένα από τα προαναφερθέντα βήματα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εάν οι πολίτες έχουν ελευθερία λόγου. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένας ηγέτης ο οποίος να μπορεί να στείλει ανθρώπους στη φυλακή οποτεδήποτε το επιθυμεί. Έτσι, κανείς δεν θα είναι αρκετά γενναίος για να διαδώσει ψεύτικα νέα.

7 – Ελέγξτε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων από το Twitter για να μάθει τις διευθύνσεις IP των χρηστών και να τιμωρήσει τους χρήστες. Έχουν επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων προς την Reddit για την κατάργηση περιεχομένου. Έτσι, αν τυχαίοι άνθρωποι διαδώσουν ψεύτικα νέα, μπορείτε εύκολα να τα στείλετε στη φυλακή.

8 – Καραντίνα (Προαιρετικό) Εάν δεν το κάνετε, δεν θα δείξετε σωστή διαχείρηση. Οπότε απλώς θέστε τους ανθρώπους σε καραντίνα, όπως θα έκανε μια κανονική χώρα. Έτσι μπορείτε να μεταδώσετε εμπιστοσύνη.

Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ελπίζουμε ότι θα κατορθώσετε να μην έχετε καθόλου κρούσματα. Τα τουριστικά σας εισοδήματα πρόκειται να τροφοδοτήσουν το αυταρχικό σας καθεστώς.

Μείνετε καθαροί από τους ιούς παραμείνετε στην εξουσία!»

του χρήστη tuiyopasdΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ