2020-03-10 00:47:33
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις! Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα!
Ο κορονοϊός “θέρισε” 97 ανθρώπινες ζωές μόνο σήμερα στην Ιταλία και η κυβέρνηση παίρνει πρωτόγνωρα μέτρα! Απαγόρευση συναθροίσεων και μετακινήσεων αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις.

newsit.gr

Οι στιγμές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, θυμίζουν… καταστάσεις πολέμου και είναι βέβαιο πως όσο κι αν ψάξει κανείς στην Ιστορία, δύσκολα θα βρει παρόμοια περιστατικά όπως αυτά που συμβαίνουν στην γειτονική χώρα. Τουλάχιστον σε καιρό ειρήνης Ο κορονοϊός σαρώνει την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η χώρα (!) θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”.

Λουκέτα… παντού! Και νέα επικαιροποιημένη λίστα με κλειστά σχολεία για όλη την Ελλάδα!

Ακόμη τόνισε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.


«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε την ώρα που ο εφιάλτης που ακούει στο όνομα κορονοϊός εξαπλώνεται με δραματικούς ρυθμούς στην χώρα. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Τα πρωτόγνωρα μέτρα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους.

Ο κ. Κόντε επίσης επίσης ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν.

Συναγερμός! Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί που εκτέθηκαν στον κοροναϊό ήρθαν σε επαφή με τον Τραμπ!

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, πάντως, θα παραμείνουν σε λειτουργία, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης, 10.03.2020, όσο ο κορονοϊός σαρώνει την γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ενώ νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Κορονοϊός: Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Υπουργοί, τραπεζίτες, ιερείς! Ο… υπερταξικός κορονοϊός που σαρώνει τον κόσμο και οι θεωρίες συνωμοσίας

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία”.

“Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto). Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες”, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Υπηρείας Πολτικής Αεροπορίας..

Σκορπά τον θάνατο στην Ιταλία ο κορονοϊός!

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ιταλία ανήλθαν σε 9172, ενώ οι θάνατοι στους 463.

Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Πρόκειται για μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μόλις μια μέρα (!) όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Κορονοϊός: Προσπάθησαν να “πετάξουν” και αντιμετωπίζουν μέχρι και 12 χρόνια φυλακή!

Ενδεικτικό του πανικού που έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο κορονοϊός, είναι και το εξής περιστατικό: Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη.

Μιλάνο όπως Γουχάν! Μια πόλη χωρίς ψυχή στους δρόμους! Ο κοροναϊός ερήμωσε την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.

Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ, για την πράξη τους όσο ο κορονοϊός… σκορπά τον θάνατο.

Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης!

Με πληροφορίες από: bbc.com.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ