2020-03-10 02:01:00
Φωτογραφία για Η 17χρονη Δέσποινα Αναστασίου αναδείχθηκε Μις Ελληνική Ανεξαρτησία (φωτογραφίες)
Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 17χρονη Δέσποινα Αναστασίου, η οποία εκπροσωπούσε την Αθήνα, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για το 2020, στον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε την Κυριακή στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο της Πλατείας Αθηνών – καθώς είχε προγραμματιστεί αρκετά νωρίτερα και δεν γινόταν να αναβληθεί – είχε ικανοποιητική προσέλευση και το πρόγραμμα κύλησε χωρίς να σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση.

Φέτος, στον διαγωνισμό συμμετείχαν οκτώ διαγωνιζόμενες και, ειδικότερα, η Καλλιόπη Περσέλη («Μις Κάσος»), η Τζιάνα Κουλούρη («Μις Αρκαδία»), η Δέσποινα Αναστασίου (Μις Αθήνα), η Ζωή Μακροπούλη («Μις Κρήτη»), η Αικατερίνη Τσαμπά («Μις Σίφνος»), η Βάλια Καβράκη («Μις Λέσβος»), η Ελάινα Πούλου («Μις Ναύπακτος») και η Μαριλένα Ξενάκη («Μις Ερρείκουσα»).


Οι υποψήφιες, στην πρώτη φάση της διαδικασίας, κλήθηκαν να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις: Η πρώτη ήταν ιστορικού περιεχομένου, η δεύτερη θρησκευτικού και η τρίτη ήταν ερώτηση κρίσεως.Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Η ιστορική ομάδα ερωτήσεων αφορούσε τη Φιλική Εταιρεία, τον ρόλο του Κωνσταντίνου Κανάρη και τρεις ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Οι θρησκευτικές αφορούσαν, εναλλακτικά, πού βρήκε καταφύγιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν εκδιώχθηκε από το Ναό των Αγίων Αποστόλων, ποιος σήκωσε το Λάβαρο για να ξεκινήσει η Ελληνική Επανάσταση και γιατί η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή.

Τέλος, οι ερωτήσεις κρίσεως στο πώς θα αξιοποιήσει η υποψήφια τον τίτλο της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» ή εάν είναι υπερήφανη που είναι Ελληνοαμερικανίδα και γιατί. Κατόπιν τούτου, οι υποψήφιες εμφανίστηκαν με βραδινό φόρεμα.

Η Δέσποινα Αναστασίου, κόρη του προέδρου της Panatha USA, Βλάση Αναστασίου, και πρώην μαθήτρια του σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών και του κοινού, με τις απαντήσεις, την εμφάνιση και τα άριστα ελληνικά της.

«Σήμερα ήταν μια φοβερή ημέρα. Ημουν με κορίτσια πολύ έξυπνα, πολύ όμορφα και με καλή καρδιά. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να πάρουμε αυτόν τον τίτλο, της ‘Μις Ελληνική Ανεξαρτησία’. Ηταν πολύ καλή εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Θέλω να σας δω όλους στην παρέλαση», ανέφερε στον «Ε.Κ.» η νικήτρια, ενώ ο πατέρας της, Βλάσης Αναστασίου, τόνισε ότι η εν γένει εικόνα του διαγωνισμού ήταν συγκινητική.Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

«Είναι πάρα πολύ συγκινητικό να βλέπεις ένα νέο παιδί, ειδικά αν είναι και δικό σου, σε αυτή τη θέση. Η Δέσποινα έχει δουλέψει πολύ σκληρά, έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα εκτός σχολείου και είμαστε υπερήφανοι για εκείνη γιατί έχει προσπαθήσει πολύ. Ολα τα κορίτσια ήταν εκπληκτικά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τη νεολαία να ασχολείται με τα κοινά της Ομογένειας», είπε ο κ. Αναστασίου.

Πρώτη αναπληρωματική «Μις Ανεξαρτησία» αναδείχθηκε η Αικατερίνη Τσαμπά και 2η αναπληρωματική η Βάλια Καβράκη.

«Τα κορίτσια ήταν θαυμάσια, όπως επίσης η εμφάνισή τους και το πώς μίλησαν, καθώς δεν ήταν ντροπαλές, όπως συνέβαινε άλλα χρόνια. Επίσης, οι τουαλέτες τους ήταν το κάτι άλλο. Χαίρομαι γιατί είχαμε πολύ κόσμο και ήταν από τα πιο επιτυχημένα Καλλιστεία των τελευταίων 20 ετών. Η βαθμολογία ήταν ξεκάθαρη και η νικήτρια αδιαμφισβήτητη», είπε η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Αυγερινή Κατέχη.

Πάντως, θερμό χειροκρότημα απέσπασαν και οι υπόλοιπες κοπέλες, οι οποίες επίσης θα συμμετέχουν στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)Καλλιστεία Miss Greek Independence, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, ΝΥ, 8 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ