2020-03-10 08:00:48
Φωτογραφία για Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον κοροναϊό και τα παιδιά
από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.)

Οι τέσσερις πιο σημαντικές ερωτήσεις για τον κοροναϊό και τα παιδιά που πρέπει να γνωρίζετε.

 1. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό που προκαλεί το COVID-19 σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό και πώς μπορεί να προληφθεί η λοίμωξη;

Όχι, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 που αναφέρθηκαν από την Κίνα σημειώθηκαν σε ενήλικες. Έχουν αναφερθεί λοιμώξεις σε παιδιά, ακόμη και σε πολύ μικρά παιδιά. Από τις περιορισμένες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από τα πρόσφατα κρούσματα κοροναϊού (SARS-CoV) και από το έμβρυο του κοροναϊού της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV), η λοίμωξη μεταξύ των παιδιών ήταν σχετικά ασυνήθιστη.

Τα παιδιά πρέπει να προβαίνουν σε συνήθεις προληπτικές ενέργειες για να αποφεύγουν τη μόλυνση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των χεριών χρησιμοποιώντας συχνά σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, αποφεύγοντας τους άρρωστους και ενημερώνοντας τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης.


 2. Η κλινική παρουσίαση του COVID-19 διαφέρει στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες;

  Οι περιορισμένες αναφορές των παιδιών με το COVID-19 στην Κίνα έχουν περιγράψει συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα, όπως πυρετό, ρινική καταρροή και βήχα. Έχουν αναφερθεί γαστρεντερικά συμπτώματα (έμετος και διάρροια) σε τουλάχιστον ένα παιδί με COVID-19. Αυτές οι περιορισμένες αναφορές υποδεικνύουν ότι τα παιδιά με επιβεβαιωμένο COVID-19 έχουν γενικά παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και παρόλο που έχουν αναφερθεί σοβαρές επιπλοκές (σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σηπτικό σοκ), φαίνεται ότι είναι ασυνήθιστο.

3. Τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, νοσηρότητας ή θνησιμότητας από τη λοίμωξη COVID-19 σε σύγκριση με τους ενήλικες;

 Έχουν υπάρξει ελάχιστες αναφορές για τα κλινικά αποτελέσματα για τα παιδιά με το COVID-19 μέχρι σήμερα. Περιορισμένες αναφορές από την Κίνα υποδεικνύουν ότι τα παιδιά με επιβεβαιωμένο COVID-19 μπορεί να παρουσιάσουν ήπια συμπτώματα αν και έχουν αναφερθεί σοβαρές επιπλοκές (σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σηπτικό σοκ), φαίνεται ότι είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο, όπως και με άλλες αναπνευστικές ασθένειες, ορισμένοι πληθυσμοί παιδιών ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων, όπως τα παιδιά με υποκείμενες παθήσεις.

4. Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για παιδιά με το COVID-19;

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος αντιιικά φάρμακα που συνιστώνται ή έχουν χορηγηθεί για το COVID-19. Η κλινική διαχείριση περιλαμβάνει την άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων και την υποστηρικτική αντιμετώπιση των επιπλοκών.

Τα παιδιά και τα μέλη των οικογενειών τους θα πρέπει να προβαίνουν σε συνήθη προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του βήχα, του καθαρισμού των χεριών συχνά με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, και ενημέρωση σχετικά με τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ