2020-03-10 13:41:45
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Το διπλό τεστ στα νοσοκομεία που εντοπίζει τα «κρυφά» κρούσματα! Πως εφαρμόζεται
Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε πλήρη εφαρμογή είναι το σχέδιο των υγειονομικών αρχών για τον εντοπισμό «κρυφών» κρουσμάτων στα νοσοκομεία. Περιστατικών δηλαδή που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με άλλα αίτια, αλλά έχουν προσβληθεί ουσιαστικά από κοροναϊό και δεν ήταν γνωστό από την αρχή.

Πρόκειται για περιπτώσεις ασθενών που παρουσιάζουν κυρίως προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, αλλά η αρχική διάγνωση δεν προέβλεπε τον κοροναϊό.

Έτσι εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει δειγματοληπτικά να εφαρμόζεται ένα διπλό σύστημα ελέγχου, όπου ασθενείς που πληρούν τις κλινικές προϋποθέσεις, υποβάλλονται σε έναν διπλό εργαστηριακό έλεγχο τόσο για τη γρίπη όσο και για κοροναϊό.

Ήταν και ο τρόπος που εντοπίσθηκαν και καταγράφηκαν τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα για τα οποία δεν μπορεί να εντοπισθεί η πηγή μόλυνση καθώς κανένας από τους 4 ασθενείς δεν είχε ταξιδέψει ή δεν είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διαβάστε ΕΔΩ για τα τέσσερα ορφανά κρούσματα που προβληματίζουν τους επιστήμονες: «Κοροναϊός: Στα 84 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα! Φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων»


Πάντως ο τυχαίος εντοπισμός περιστατικών που δεν σχετίζονται με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα οδηγούν στο συμπέρασμα τους ειδικούς ότι υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα σε σημαντικό βαθμό. Προς ώρας όμως είναι άγνωστο πόσο έχει διεισδύσει ο κοροναϊός στον ελληνικό πληθυσμό.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο ιός που προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, ταξιδεύει με ευκολία από τη μία περιοχή στην άλλη. Γι αυτό άλλωστε και πλέον έχουμε κρούσματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ