2020-03-10 16:32:49
Φωτογραφία για Δίκη Τοπαλούδη: Ξυπόλητος ο Ροδίτης -«Είναι άκυρη» φώναζε για τη γιαγιά του
Τι κατέθεσε η γιαγιά του 23χρονου κατηγορούμενου

Ξυπόλητος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα ο Ροδίτης κατηγορούμενος, στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ο 23χρονος ήταν απείθαρχος, διέκοπτε τη διαδικασία και φώναζε «είναι άκυρη» όταν κλήθηκε να καταθέσει η γιαγιά του.

Δεν επιθυμούσε την παρουσία του μέσα στη δικαστική αίθουσα

Η πρόεδρος της έδρας ανέγνωσε ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας κατηγορούμενος δεν επιθυμούσε τη μεταγωγή του και την παρουσία του μέσα στη δικαστική αίθουσα. Εν τέλει, εμφανίστηκε αλλά ήταν ξυπόλητος. Ο ίδιος συνεχώς επαναλάμβανε κάποιες εκφράσεις, ακατανόητες για τους περισσότερους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, επειδή ενοχλούσε τη διαδικασία της δίκης, του έγιναν συστάσεις από την πρόεδρο να σταματήσει να μιλά. Εκείνος δεν πειθάρχησε.


«Είναι άκυρη» φώναζε ώστε να μην εξεταστεί η γιαγιά του

Όταν δε, η πρόεδρος κάλεσε τη γιαγιά του προκειμένου να εξεταστεί, εκείνος είπε χαρακτηριστικά «είναι άκυρη» και χρησιμοποίησε κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν εκτός δικαστικής αίθουσας, καθώς ο Ροδίτης δεν πειθαρχούσε στις υποδείξεις της έδρας και διέκοπτε τη διαδικασία.

Τι κατέθεσε η γιαγιά του Ροδίτη

Η γιαγιά του 23χρονου κατηγορούμενου, -η οποία υπενθυμίζεται ότι διαμένει στο ίδιο οίκημα στους Πεύκους, όπου μαρτύρησε η Ελένη Τοπαλούδη- είπε για το βράδυ της δολοφονίας ότι η ίδια βρισκόταν στο ισόγειο. Γύρω στη 1 παρά… τα ξημερώματα, άκουσε ένα αυτοκίνητο να φτάνει. Στη συνέχεια άκουσε μια ανδρική φωνή και αναγνώρισε ότι ήταν ο εγγονός της. Είπε επίσης ότι άκουσε μια κοπέλα και τους τρεις τους να γελούν και να ανεβαίνουν στην οικία.

Από τη 1 έως τις 4 δεν αντιλήφθηκα τίποτα στο σπίτι

Δεν άκουσε τίποτε άλλο, ισχυρίστηκε, παρά μόνο στις 4 τα ξημερώματα όταν άκουσε πάλι το αυτοκίνητο. Η εισαγγελέας μάλιστα επέμεινε πολύ, λέγοντας ότι συνέβη ένα μακελειό σε αυτό το σπίτι και πως δεν είναι δυνατό να μην άκουσε κάτι. «Από τη 1 έως τις 4 δεν αντιλήφθηκα τίποτα» υποστήριξε η γιαγιά και είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να άκουγα κάτι. Αν άκουγα θα φώναζα και τον άλλο μου γιο και θα ανεβαίναμε μαζί επάνω».

«Ήταν ένα καλό παιδί και με σεβόταν»

Για τον εγγονό της είπε ότι «ήταν ένα καλό παιδί και με σεβόταν. Στην ηλικία των 16 ετών έμπλεξε με τις ναρκωτικές ουσίες και οι γονείς του έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Είναι οι μόνοι που δε φταίνε».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ