2020-03-11 21:14:21
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμια πανδημία!
Πριν από λίγη ώρα σε έκτακτη σύσκεψή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό πανδημία, τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του.

Η τελευταία φορά που ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με γρίπη Η1Ν1.

Πάνω από 4.300 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 121.000.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ, κάλεσε τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να λάβουν ειδικά μέτρα προστασίας.

«Οι κυβερνήσεις καλούνται να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της υγείας, της ελαχιστοποίησης των διαταραχών και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής», τονίζει ο Αντανόμ.

Σε επαγρύπνηση και εγρήγορση βρίσκονται εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και ερευνητικά ιδρύματα σε ολόκληρον τον κόσμο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σχεδόν άπασες οι εθνικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσπαθούν να κερδίσουν μια μάχη απέναντι στον χρόνο, χρηματοδοτώντας ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων ώστε να υπάρξει όχι μόνο θεραπεία αλλά και ίαση.

Ο κορωνοϊός πέρασε από τη φάση της επιδημίας σε εκείνη της πανδημίας που σημαίνει πλέον ότι δεν αφορά σε μια συγκεκριμένη κοινότητα..
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ