2020-03-11 22:34:17
Φωτογραφία για Επιστολή προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με μέτρα πρόληψης στο φαρμακείο για τον κορωνοϊό
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από την ώρα που ο κορωνοϊός είχε φτάσει στη «γειτονιά» μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και προσπαθούμε, με αίσθημα ευθύνης, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, στο κομμάτι που μας αφορά.

Όπως είναι γνωστό, τα φαρμακεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής του πολίτη με το Σύστημα Υγείας. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλιστα, ίσως περισσότερο από ότι τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και οι λοιπές δομές, λόγω των σχετικών οδηγιών που έχουν εκδοθεί προς τους πολίτες, ώστε να περιορίσουν τις άσκοπες επισκέψεις σ’ αυτά. Πολλοί συνάδελφοι ανήκουν οι ίδιοι σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σχεδόν όλοι έχουμε στο στενό μας κύκλο άτομα υψηλού κινδύνου, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε. Επιπλέον, στα φαρμακεία μας, καθημερινά μάς επισκέπτονται ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε ιδιαίτερα. Παράλληλα, μας επισκέπτονται ασθενείς με συμπτώματα ιώσεων αναζητώντας οδηγίες και υποστήριξη για κάθε σύμπτωμα που παρουσιάζουν αλλά και υγιείς συμπολίτες μας οι οποίοι δυνητικά μπορεί να είναι φορείς του ιού, χωρίς να το γνωρίζουν.


Μέχρι σήμερα σας είχαμε ανακοινώσει τα μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας, τα οποία ελπίζω ότι τηρείτε ευλαβικά.

Μετά την ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ότι ο κορωνοϊός είναι πλέον πανδημία, επικοινωνώ μαζί σας για ενημερώσω για τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας στα οποία καταλήξαμε με τους συνεργάτες μου και μπορείτε να εφαρμόσετε, μέχρι να λάβουμε επίσημες οδηγίες από την Πολιτεία, όπως έχουμε ζητήσει με έγγραφό μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν, σας προτείνουμε να λάβετε όσα από τα παρακάτω μέτρα θεωρείτε απαραίτητα:

- Χρήση μάσκας που να καλύπτει μύτη και στόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες

- γυαλιά για να καλύπτονται τα μάτια

- οριοθέτηση με αυτοκόλλητο στο πάτωμα, της απόστασης του ενός ανθρώπου από άλλον

- γάντια μιας χρήσης (ειδικά για τις χρηματικές συναλλαγές)

- πλεξιγκλας στον χώρο εξυπηρέτησης

- χρήση της ποδιάς, κουμπωμένη και συχνή αλλαγή της

- χρήση αντισηπτικού από τον καθένα κατά την είσοδό του στο χώρο του φαρμακείου

Φυσικά, εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής που έχουμε ήδη ανακοινώσει, δηλαδή, συχνό αερισμό του χώρου, συχνό καθαρισμό των επιφανειών με απολυμαντικό, συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με απλό σαπούνι το οποίο απενεργοποιεί τον ιό, συχνή χρήση αντισηπτικού, συνομιλία από απόσταση άνω του ενός μέτρου κ.α.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση και θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις και για κάθε επιπλέον μέτρο που θα χρειαστεί να λάβουμε ανάλογα με την πορεία της κατάστασης.

Διονύσιος Ευγενίδης

Πρόεδρος

Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ