2020-03-12 11:57:47
Φωτογραφία για Fake οι πληροφορίες για φωτογραφία με ναυάγιο μεταναστών στα ανοιχτά της Κω
Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε και διακινήθηκε πρόσφατα, κυρίως σε groups στο

Facebook Καναδά, καθώς και σε διάφορα groups του Ντόναλντ Τραμπ και παρουσιάζει μια αναποδογυρισμένη βάρκα με μετανάστες να προσπαθούν να σωθούν στα ανοιχτά της Κω, διαπιστώθηκε πως είναι μεν πραγματική, αλλά το συγκεκριμένο συμβάν δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που επισημαίνεται στις αναφορές (τις προηγούνενες ημέρες), αλλά... πέντε χρόνια πριν!

Σε άλλη μια προσπάθεια προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και σε μια κρίσιμη περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας με αφορμή το μεταναστευτικό, η υπηρεσία ανίχνευσης ψευδών ειδήσεων και φωτογραφιών του Γαλλικού Πρακτορείου (Fastcheck AFP) απευθύνθηκε στο τουρκικό λιμενικό και στον επικεφαλής του γαλλικού σταθμού θαλάσσιων διασώσεων, Μπερνάρ Μπαρόν και έφτασε στο συμπέρασμα πως η φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναρτήθηκε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2015 στο Al Jazeera Turk, ενώ διακινήθηκε ξανά στο Facebook και στο Instagram το 2019.

Σε αυτή, διακρίνεται μια βάρκα να έχει αναποδογυρίσει στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ του Μποντρούμ και της Κω, ενώ μετανάστες που έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους έχουν πέσει μέσα στο νερό και περιμένουν για βοήθεια. Σύμφωνα με τις αναφορές, δυνάμεις του τουρκικού λιμενικού, έφτασαν στο σημείο και έσωσαν 60 άτομα, ενώ εντοπίστηκαν και τέσσερα πτώματα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ