2020-03-12 16:58:16
Φωτογραφία για Κορωνοϊός στην Ισπανία: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε μια μέρα
Εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη λόγω κορωνοϊού - Πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των θανάτων από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα, από 47 χθες στους 84 σήμερα.

Protothema.gr

Κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια και ιδρύματα παιδικής φροντίδας στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και ιδρύματα παιδικής φροντίδας μέχρι τις 29 Μαρτίου και επιβάλλει περιορισμούς σε όλες τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ. Οι αρχές συμβουλεύουν την ματαίωση των εκδηλώσεων με την συμμετοχή άνω των 5.000 ανθρώπων σε εξωτερικούς και άνω των 100 σε εσωτερικους χώρους.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από το Covid-19 χθες, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε την ίδια ημέρα από 34 σε 43.

Κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία στη Νορβηγία


Η Νορβηγία θα ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων και των νηπιαγωγείων με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας, μετά την λήψη του αντίστοιχου μέτρου από την Δανία.

Από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του ιού στις 26 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 621.

109 τα κρούσματα στη Φινλανδία

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνιστά την ακύρωση των δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 500 ατόμων μέχρι το τέλος του Μαΐου εξαιτίας της επιδημίας.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 50 σε μία ημέρα για να φθάσουν τα 109.

Πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα

Η αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid-19 βρίσκεται στο στάδιο της «επιβράδυνσης» . Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να επιβραδύνουν τον ρυθμό της μετάδοσης του ιού. Ο ιός κυκλοφορεί πλέον στην κοινότητα και δεν μπορεί να εμποδισθεί να προσβάλει τον πληθυσμό. Ο στόχος των υγειονομικών αρχών είναι να αποφευχθεί η ταυτόχρονη μετάδοση του ιού σε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, γεγονός που θα θέσει σε δοκιμασία, έως και θα οδηγήσει σε κατάρρευση, τα εθνικά συστήματα υγείας.

Για να εξηγήσουν τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη των υπηρεσιών υγείας ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν ένα σχήμα-κλειδί που αναπαριστά πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα και συνοψίζεται σε δύο καμπύλες και μία ευθεία γραμμή. Μία εικόνα...χίλιες λέξεις!

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκρίσιμος τόσο στην περίπτωση της μη λήψης μέτρων όσο και στην περίπτωση της λήψης επιβραδυντικών μέτρων.

Στόχος της λήψης των μέτρων είναι να αμβλυνθεί η κορύφωση της επιδημίας, η αποφυγή μίας οξυκόρυφης καμπύλης που θα δοκίμαζε σκληρά το εθνικό σύστημα υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ