2020-03-12 19:20:55
Φωτογραφία για H «ασθενής μηδέν» και ο γιός της πήραν εξιτήριο απ΄το ΑΧΕΠΑ
Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ πήρε η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως και ο γιος της, στον οποίο είχε μεταδώσει τον ιό και επίσης νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 117, ενώ υπάρχουν ακόμη 15 δείγματα για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδη, εκτός απο αυτούς τους δύο, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονταν άλλοι έξι ασθενείς.

Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, είπε πως «έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης».

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ