2020-03-12 23:34:03
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 500 ατόμων - Ο Τραμπ δεν κάνει εξετάσεις
Ο Τραμπ δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό, μετά τη συνάντηση

που είχε με τον σύμβουλο του προέδρου Μπολσονάρου, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος - Ταξιδιωτικές οδηγίες εκδίδουν Ολλανδία, Σουδάν, Βενεζουέλα

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι τίποτα δεν δικαιολογεί "σε αυτή τη φάση" να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που συναντήθηκε με έναν σύμβουλο του προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό.

"Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (Μάικ Πενς) δεν είχαν πρακτικά καμία αλληλεπίδραση με τον σύμβουλο που βγήκε θετικός και δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις σε αυτή τη φάση", είπε η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Φάμπιο Βαϊνγκάρντεν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ζαϊχ Μπολσονάρου, ήταν παρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών το περασμένο Σάββατο στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα. Ανήρτησε μία φωτογραφία, στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου διακρίνεται να στέκεται αριστερά του Αμερικανού προέδρου.


Ο πρόεδρος Μπολσονάρου εξετάστηκε, αλλά δεν έχει συμπτώματα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και αναμένει τα αποτελέσματα, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, έγραψε ο γιος του, Εντουάρντο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μπολσονάρου βρέθηκε στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Μαζί του ήταν και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ο οποίος στο μεταξύ βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Στο μεταξύ η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει από σήμερα τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε.

Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Δεκατρία νέα κρούσματα του Covid-13 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι και μια 60χρονη γυναίκα η οποία υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

ΙΡΑΝ: Ένας κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim. Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, που είναι και επικεφαλής του νοσοκομείου Μασίχ Ντανεσβαρί της Τεχεράνης, ήρθε σε επαφή με πολλούς ασθενείς τις τελευταίες εβδομάδες και έχει τεθεί σε καραντίνα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε η κυβέρνηση, συμβουλεύοντας τους πολίτες να ταξιδεύουν εκεί μόνο αν είναι «απαραίτητο». Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την απαγόρευση εισόδου των Ευρωπαίων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ. Οι Ολλανδοί που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παραμείνουν εκεί ή να φύγουν, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΟΝΔΟΥΡΑ: Το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο, το μεγαλύτερο της χώρας όπου φοιτούν περίπου 87.000 νέοι, κλείνει επ’ αόριστον προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Covid-19. Θα κλείσουν επίσης όλα τα δημόσια σχολεία για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

ΣΟΥΔΑΝ: Το Σουδάν σταματά να εκδίδει βίζες για τους πολίτες έξι χωρών (Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία και Αίγυπτος) και διακόπτει την αεροπορική σύνδεση με οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Αιγύπτου και της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, σταματούν επίσης και οι εκδρομές με λεωφορείο στην Αίγυπτο.

ΜΕΞΙΚΟ: Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε ένα μεγάλο, διεθνές τουριστικό συνέδριο, το Tianguis Turistico, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γιουκατάν στο διάστημα 22-25 Μαρτίου.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται για έναν μήνα όλες οι πτήσεις από και προς την Ευρώπη και την Κολομβία. Στη Βενεζουέλα δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον Μαδούρο. Την ίδια απόφαση, που όμως δεν αφορά την Κολομβία, έλαβε και η κυβέρνηση της Βολιβίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ