2020-03-14 00:02:15
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Σε 2 με 3 εβδομάδες τα αποτελέσματα των μέτρων! Το τεστ της πειθαρχίας που περιμένουν οι επιστήμονες
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας να διαπιστώσουν εάν τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού θα έχουν αποτέλεσμα στην χώρα μας ή όχι.

Ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, ευελπιστούν ότι το κάθε μέτρο ξεχωριστά θα συμβάλει στο να μην διαδοθεί περαιτέρω ο κοροναϊός στη χώρα μας.

Μάλιστα το βασικότερο μέτρο που θεωρούν οι ειδικοί ότι μπορεί ουσιαστικά να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι ούτε το κλείσιμο των σχολείων αλλά ούτε και ο περιορισμός των συναθροίσεων σε διάφορους χώρους όπως κέντρα διασκέδασης, μαζικές συγκεντρώσεις κ.λ.π.

Το βασικότερο μέτρο θεωρούν πως είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης.

Το να μείνουν δηλαδή στο σπίτι όσοι έχουν συμπτώματα που θυμίζουν κοροναϊό.


«Το σημαντικότερο μέτρο που έχουμε ανακοινώσει μέχρι σήμερα δεν είναι ούτε το κλείσιμο των σχολείων, ούτε η αναστολή των μαζικών συγκεντρώσεων, ούτε αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα.

Το σημαντικότερο μέτρο, αυτό που ουσιαστικά θα περιορίσει τη διασπορά του ιού, είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης» επεσήμανε ο κ.Τσιόδρας. Διαβάστε ΕΔΩ τα τελευταία μέτρα με λεπτομέρειες αλλά και πως κατανέμονται τα κρούσματα: «Κοροναϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων! Στα 117 τα επιβεβαιωμένα στη χώρα μας»

Το τεστ της πειθαρχίας

Σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες οι ειδικοί θα μπορούν να αποφανθούν εάν οι περιορισμοί απέδωσαν. Στο διάστημα αυτό όμως ουσιαστικά θα διαπιστωθεί αν οι Έλληνες πειθάρχησαν και έμειναν στο σπίτι τους.

Διαφορετικά θεωρείται πιθανό και η Ελλάδα να βρεθεί στα βήματα των άλλων χωρών που μετρούν εκατοντάδες θύματα, αφού όπως είπε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας: «Ελπίζω να είναι χαμηλότερη η διασπορά από αυτή που βλέπουμε σε άλλες χώρες».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ