2020-03-14 00:03:51
Φωτογραφία για Επί ποδός οι υγειονομικοί σε Αχαΐα και Ηλεία
Συντάκτης: Virus

Επι ποδός βρίσκονται υγειονομικές αρχές και νοσοκομειακό προσωπικό στην περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού, όπως συνέβη με δυο περιπτώσεις ταξιδιωτών από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας. Πλέον, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, νοσοκομείου αναφοράς, κρούσματα με τον ιό θα νοσηλεύει και το Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας».

Ενδεικτική είναι η προσπάθεια των υγειονομικών εργαζόμενων στο νοσοκομείο Πύργου, καθώς από χθες νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, το νοσοκομείο έχει λάβει τα δέοντα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια των ασθενών αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα ύποπτα κρούσματα προσεχώς.

Περιπτώσεις ταξιδιωτών απασχολούν ακόμη τις υγειονομικές αρχές της αχαϊκής πρωτεύουσας, καθώς με πλοίο από την Ιταλία κατέφθασε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ειδοποιήθηκαν ότι στενό τους πρόσωπο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.


Οι ίδιοι ενημέρωσαν τις το πλήρωμα και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν και έστειλαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας στο λιμάνι της Πάτρας. Οι ειδικοί έδωσαν πληροφορίες στο ζευγάρι για τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Μια ακόμη περίπτωση ταξιδιώτη σήμανε συναγερμό, όταν χθες το βράδυ σε άλλο πλοίο που έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας από Ιταλία, οδηγός νταλίκας Ρουμανικής υπηκοότητας δήλωσε στο πλήρωμα ότι δεν αισθανόταν καλά.

Στο λιμάνι τον περίμενε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Για προληπτικούς λόγους ενημερώθηκαν οι συνεπιβάτες τους, από τους οποίους ζητήθηκαν τα στοιχεία τους, προκειμένου να ειδοποιηθούνε εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι θετικός στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» βρίσκεται πλέον σε ετοιμότητα να δεχθεί νοσούντες με κοροναϊό στον 2ο όροφος του τριώροφου κτιρίου, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Για λόγους ασφαλείας, ακόμη στην αυλή του νοσηλευτικού ιδρύματος τοποθετήθηκαν δύο οικίσκοι, όπου θα εξετάζονται κατά το πρώτο στάδιο ύποπτα κρούσματα. Συγκεκριμένα, εκεί όσοι δηλώνουν ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα θα υποβάλλονται σε εξέταση και στη συνέχεια τα δείγματα θα αποστέλονται στα εργαστήρια για το ειδικό τεστ εξακρίβωσης του ιού.

Προς το παρόν στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται πέντε άτομα ως ύποπτα κρούσματα και αναμένονται οι απαντήσεις από τα δείγματα που έχουν σταλεί στα ειδικά εργαστήρια.

Πηγές: www.thebest.gr, patrisnews.com, patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ