2020-03-14 00:14:45
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Ν.Καστοριάς
Συντάκτης: Virus

Σε καραντίνα έχουν μπει 60 εργαζόμενοι και πέντε νοσούν στο νοσοκομείο Καστοριάς, μεταξύ αυτών και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Προβληματική είναι πλέον λειτουργία του νοσοκομείου λόγω της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων.

Ακόμη, το Σωματείο εκφράζει την αγωνία του για την έλλειψη υγειονομικού υλικού και ζητά το Νοσοκομείο να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων από κοροναϊό.

Επίσης, τονίζεται από το σωματείο ότι ήδη το προσωπικό καθαριότητας έχει εξουθενωθεί στην προσπάθεια καθαρισμού και απολύμανσης.

Έκκληση κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για παρέμβαση του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Καστοριάς που «έχει αποδεκατιστεί» και ενημερώνει ότι συνολικά ο αριθμός των συναδέλφων σε κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή είναι 139.

Με αφορμή την ασθένεια των υγειονομικών, η ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε σχετικά με την έκκληση του υπουργού Υγείας για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για πρόσληψη 2.000 επικουρικών υπαλλήλων για 2 χρόνια ότι «προφανώς υπάρχει απροθυμία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό συναδέλφων συγκεκριμένων ειδικοτήτων (νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού κ.λ.π.)».


Η ομοσπονδία ζητά να δοθούν κίνητρα για το προσωπικό.

Οι έκτακτοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύστημα και όσοι προσληφθούν τώρα δικαιούνται μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο στον φορέα και την ειδικότητα που εργάζονται.

Η αύξηση των μισθών.

Η Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επ’ αυτού, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά η πλατφόρμα για εγγραφή στις λίστες επικουρικού προσωπικού, να μείνει ανοιχτή πέραν της 15ης Μαρτίου, «για να ανανεώνουμε το προσωπικό που θα τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ