2020-03-14 01:03:33
Φωτογραφία για Ιταλία: Άλλοι 250 θάνατοι - Στους 1.266 οι νεκροί
Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τις 17.000 - Ο Ιταλός πρωθυπουργός προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα - Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια

Νέα αύξηση του αριθμού των νεκρών εξαιτίας του κορωνοϊού γνωρίζει η Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660 από τα 15.113 την Πέμπτη.

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258.

Στη Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουτζέπε Κόντε, προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορονοϊού.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.

«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.

Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ' Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια

Την ίδια ώρα, οι σκηνές στις περισσότερες ιταλικές πόλεις φέρνουν μνήμες από την κινεζική πόλη Ουχάν, με τον κόσμο να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αλλά να νιώθει την ανάγκη της επικοινωνίας και να βγαίνει στα μπαλκόνια και να τραγουδάει.

Μετά το συγκινητικό βίντεο που έδειξε τους κατοίκους να τραγουδούν, άλλο ένα βίντεο καταδεικνύει τις δύσκολες στιγμές που επικρατούν στην Ιταλία. Στη Νάπολι καταγράφει χιλιάδες κόσμου έχουν βγει στα μπαλκόνια και τραγουδούν αγαπημένες μελωδίες, κλασικά ποπ και χορευτικά όπως το «Μακαρένα» αλλά και κλασσικά κομμάτια με αποκορύφωμα τον Εθνικό ύμνο της Ιταλίας.

«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Όλοι είμαστε εδώ. Ολοι έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Μαζί θα το περάσουμε. Είμαστε ενωμένοι», φώναζαν ο ένας στον άλλον οι Ιταλοί ενώ δεν έλειψαν και τα γηπεδικά συνθήματα.

Οι πληροφορίες λένε πως από βράδυ σε βράδυ το «κίνημα των τραγουδιστών» οργανώνεται ενώ για απόψε μοιράζεται μέσω social media και συγκεκριμένο ρεπερτόριο για την περίσταση, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχει σύνθημα με το κλείσιμο και το άναμα των λαμπτήρων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ