2020-03-14 03:38:55
Φωτογραφία για Δραματικές ώρες στο Ιράν - Πάνω από 500 νεκροί, ο στρατός βγήκε στους δρόμους
Ο στρατός του Ιράν αδειάζει καταστήματα και δρόμους, οι πολίτες θα παρακολουθούνται για τις επόμενες δέκα ημέρες

Οι δρόμοι και τα καταστήματα στο Ιράν θα ερημώσουν και οι πολίτες θα «επιτηρούνται» ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρανικές αρχές, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, οι νεκροί από τον οποίο ξεπερνούν πλέον τους 500 στη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας «θα αρχίσουν να αδειάζουν τα καταστήματα, τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, με βάση την απόφαση που θα εφαρμοστεί εντός των επόμενων 24 ωρών», ανακοίνωσε από την κρατική τηλεόραση ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Τις επόμενες δέκα ημέρες, όλοι οι Ιρανοί «θα παρακολουθούνται, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε από το τηλέφωνο και, αν χρειαστεί, δια ζώσης» είπε ο στρατηγός. «Και θα εντοπιστούν οι άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα», πρόσθεσε.


Αφότου ανακοινώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι, τον Φεβρουάριο, οι ιρανικές αρχές έκλεισαν τα σχολεία, ανέβαλαν διάφορες εκδηλώσεις και συνέστησαν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν με την ευκαιρία των διακοπών του περσικού Νέου Έτους, που φέτος πέφτουν στο διάστημα 19 Μαρτίου-3 Απριλίου. Παρά τα μέτρα όμως, ο επίσημος απολογισμός των θανάτων και των κρουσμάτων αυξάνεται.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανέθεσε την Πέμπτη στις ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στο Ιράν έχουν προσβληθεί 11.364 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 514. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μια επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης γιατί «υπονομεύουν τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε την επιδημία του Covid-19 στο Ιράν».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ