2020-03-14 08:00:18
Φωτογραφία για Άνθρωποι που βίωσαν τον κοροναϊό περιγράφουν την εμπειρία τους
Άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό μοιράστηκαν την εμπειρία τους στα διεθνή δίκτυα και περιέγραψαν πώς έκανε την εμφάνισή του ο ιός

Μπορεί ο κοροναϊός να έχει τεθεί υπό έλεγχο στη Γουχάν, αφετηρία εκκίνησης του ιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον υπόλοιπο πλανήτη, με αποτέλεσμα η ανησυχία και ο φόβος να κυριεύουν τους πολίτες. Ένα συχνό ερώτημα, λοιπόν, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι πώς μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πάσχει από τον ιό και ποια είναι τα συμπτώματα. Άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό μοιράστηκαν την εμπειρία τους στα διεθνή δίκτυα και περιέγραψαν πώς έκανε την εμφάνισή του ο ιός σε κάθε περίπτωση.

Ο 32χρονος James Cai, εργαζόμενος στον τομέα της Υγείας στο Νιού Τζέρσι, ο οποίος ήταν και πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην πολιτεία, στέλνοντας γραπτά μηνύματα στην εφημερίδα «New York Post», δήλωσε πως δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, όντας εξαντλημένος από τον ιό. «Ο πνεύμονάς μου είναι ακόμα πολύ αδύναμος. Μπορεί να χρειαστώ μέρες ανάρρωσης έπειτα από μια συζήτηση», σημείωσε. Ο Cai εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Από τότε, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος, η κατάστασή του χειροτερεύει, ενώ έχει εμφανίσει διάρροια, καταρροή στα μάτια, πόνο στο στήθος, υψηλό πυρετό.


Παράλληλα, η Julie από τη Σιγκαπούρη, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως «το δωμάτιο γύριζε» όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι, ενώ συμπλήρωσε πως όλα έμοιαζαν σαν να κινούνται σε «slow motion» όταν προσπαθούσε να ολοκληρώσει μια εργασία. «Ένιωθα ότι τα πνευμόνια μου θα ανατιναχθούν», σημείωσε η ίδια για την περίοδο που διένυε το πιο κρίσιμο στάδιο της νόσου. «Στις 3 Φεβρουαρίου εμφάνισα πυρετό και θυμάμαι ότι κοιμόμουν όλη την ημέρα. Μετά από αυτό, ο πυρετός υποχώρησε και την υπόλοιπη εβδομάδα ήμουν καλύτερα. Ωστόσο, στις 7 Φεβρουαρίου ξύπνησα και "γύριζε" όλο το δωμάτιο», σημείωσε η ίδια στο BBC.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ