2020-03-14 17:59:31
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Μέχρι δύο πελάτες μέσα στα φαρμακεία - Οι αποφάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
Νέα μέτρα αποφάσισε ομόφωνα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κατόπιν των χθεσινών κυβερνητικών ανακοινώσεων για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού. 

Στο εξής, λοιπόν, θα ..επιτρέπεται η παρουσία μέχρι δύο ατόμων μέσα στα φαρμακεία και οι υπόλοιποι πελάτες θα περιμένουν έξω από τον χώρο του καταστήματος.

 Οι πολίτες, επιπλέον, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου και δύο μέτρων από άλλο πελάτη, που ενδέχεται να βρίσκεται στον χώρο. Επιπρόσθετα, φαρμακοποιοί και υπάλληλοι θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φ.Σ.Α.

ΘΕΜΑ : «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου: 


1.- Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος. 

2.- Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή. 

3.- Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα. 

4.- Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα πρός τους πολίτες το οποίο οφείλετε να αναρτήσετε στο φαρμακείο σας. 

Συνάδελφοι προσοχή ! 

Είμαστε υπεύθυνοι για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μπροστά σε αυτή την καινοφανή πανδημία του κορονοϊού.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ