2020-03-14 22:25:39
Φωτογραφία για «Ωρολογιακή βόμβα» στην αμερικανική οικονομία ο κορωνοϊός – 5 ενδείξεις που «αποκαλύπτουν» κραδασμούς
Ποια προϊόντα είναι στα top των αγορών για τους Αμερικανούς σε περίοδο κορωνοϊού Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού προκαλεί κραδασμούς στην αμερικανική

οικονομία, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στους δείκτες της απασχόλησης, του πληθωρισμού και του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Υπάρχουν πέντε δείκτες που δείχνουν την αντίδραση των καταναλωτών, οι οποίοι παρακολουθούνται εντονότερα το τελευταίο διάστημα, όταν μάλιστα οι καταναλωτικές δαπάνες αποτελούν το 70% της αμερικανικής οικονομίας. Ως εκ τούτου κάθε μεταβολή τους μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Αμερικανοί οικονομολόγοι παρακολουθούν ήδη βασικούς τομείς δραστηριότητας, ενώ επικεντρώνονται σε πέντε:

Ξενοδοχειακός κλάδος

Την περασμένη εβδομάδα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, υποχώρησε στο 61,8% από το 66,6% το προηγούμενο έτος, με το μεγαλύτερο βάρος του πλήγματος να το σηκώνουν η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, ενώ σε άλλες πόλεις η πληρότητα υποχωρεί ακόμα και στο 52,3%.


Στο πλαίσιο αυτό ο Λευκός Οίκος εξετάζει μια σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν τη βιομηχανία τουρισμού που πλήττεται σκληρά, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερης υποστήριξης σε ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κλάδος λιανικής

Η εβδομαδιαία έκθεση λιανικών πωλήσεων της Johnson Redbook εξακολουθεί να να βρίσκεται ψηλά και σε καλά επίπεδα, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να ψωνίζουν, παρόλο που έχουν μετατοπίσει κάποιες αγορές σε προμήθειες έκτακτης ανάγκης ως αντίδραση στην εκδήλωση του κορωνοϊού.

Οι μηνιαίες πωλήσεις κατά την εβδομάδα που πέρασε αυξήθηκαν κατά 6%. Ωστόσο η μεγάλη αύξηση σημειώθηκε σε μικρά καταστήματα, με τους Αμερικανούς να γυρίζουν την πλάτη στα πολυκαταστήματα τα οποία κινήθηκαν. Στα «top» των προϊόντων που πουλήθηκαν είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα καθαρισμού, οικιακές προμήθειες, αναλώσιμα, εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα.

Ψυχαγωγία

Οι Αμερικανοί αποφεύγουν τον συνωστισμό και τα πλήθη και ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών της Δημόσιας Υγείας. Αυτό αποτυπώνεται στην κινηματογραφική βιομηχανία η οποία έχει μειώσει την παραγωγική της δραστηριότητα.

Μάλιστα ο ηγέτης της αγοράς, AMC Entertainment Holdings προχωράει στη μείωση κατά το ήμισυ στη διάθεση αριθμού εισιτηρίων για τις επιδείξεις της.

Broadway

Σε μία προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του ιού, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης απαγόρευσε μεγάλες συγκεντρώσεις. Το Broadway ανέστειλε τις παραστάσεις μέχρι τις 12 Απριλίου. Λίγο πριν το κλείσιμο οι θεατές του Broadway είχαν μειωθεί κατά 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το κλείσιμο των θεάτρων αντικατοπτρίζει την ευρύτερη διακοπή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε για μια έκτη εβδομάδα, η μεγαλύτερη πτώση από το 2015, σύμφωνα με το δείκτη Consumer Comfort του Bloomberg. Ωστόσο, οι καταναλωτές επιμένουν και η εμπιστοσύνη παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με την τελευταία ύφεση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ