2020-03-14 23:39:47
Φωτογραφία για Ισπανία «κλείνει» όπως η Ιταλία μετά τη ραγδαία αύξηση των νεκρών
Κλείνουν άμεσα εστιατόρια, σχολεία και καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία - Οι Ισπανοί θα βγαίνουν μόνο για δουλειά και προμήθειες για φαγητό και φάρμακα

Στον κατάλογο των χωρών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία που έχουν θέσει σε ισχύ πολύ αυστηρά έκτακτα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού μπήκε η Ισπανία.

Όπως αναοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ σε ισχύ μπαίνουν περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Βάσει της απόφασης αυτής περιορίζονται οι μετακινήσεις καθώς οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν φαγητό ή φάρμακα, να πάνε στην εργασία τους, σε τράπεζες ή σε ιατρικά κέντρα ενώ τα ταξίδια θα επιτρέπονται μόνο για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων.


Παράλληλα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σχολεία, πανεπιστήμια και μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθειαν των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα η μεγάλη αύξηση των νεκρών λόγω του κορωνοϊού - καθώς μέσα σε μία ημέρα, καταγράφησαν 70 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα 120 στα 190 - επιτάχυνε τις εξελίξεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ