2020-03-15 01:23:35
Φωτογραφία για Παραλήρημα Ακσόι κατά Ελλάδας και Δένδια! Ναζιστικές πρακτικές, Λιβύη και τουρκική μειονότητα - Ελληνοτουρκικά

Όλα τα θυμήθηκε ο Χαμί Ακσόι σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου (14.03.2020) κατά της Ελλάδας! Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε άλλο ένα παραλήρημα εναντίον της χώρας μας, με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Στη… γραμμή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα για «ναζιστικές πρακτικές» στον Έβρο, έκανε λόγο για υποκρισία όσον αφορά στην «τουρκική μειονότητα» και κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης. Και… στο τέλος, επισημαίνει την επιθυμία της Τουρκίας για συνεργασία και καλή γειτνίαση χωρίς “blame game”!

«Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας είναι αδίασειστη απόδειξη της ασυνέπειας, της ανομίας και των απάνθρωπων πρακτικών που εφαρμόζει αυτή η χώρα. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Ελλάδα στους μετανάστες θυμίζει πρακτικές των Ναζί.

Υποβαθμίζει όλες τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η Ευρωπαική Ένωση. Με αυτές τις πρακτικές η Ελλάδα παραβίαζει την ευρωπαϊκή Συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Συνεχίζει μάλιστα την επίθεση κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει την ανθρωπιστική πλευρά των μεταναστών. «Ταυτόχρονα αγνοεί το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Οι βασικές αρχές προστασίας των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο δεν θα πρέπει να προσαρμόζονται στις καθημερινές ανάγκες των γειτόνων μας. Αυτό που συνέβη στον Έβρο δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπισμό και γειτνίαση.

Παράλληλα ο υπουργός Δένδιας φαίνεται πως έχει εντελώς ξεχάσει τις πράξεις και τη ρητορική της Ελλάδας όταν η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε τις δικές της πόρτες στους μετανάστες πριν από τέσσερα χρόνια.

Ανήμπορη να προσεγγίσει τα προβλήματα από την ανθρωπιστική τους πλευρά, η Ελλάδα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ΕΕ και τους παράτυπους μετανάστες ως εργαλεία για βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες κι αυτός είναι ο βασικός λόγος των προβλημάτων στην περιοχή μας.

Ο υπουργός Δένδιας σε λάθος δρόμο όσον αφορά στη Λιβύη. Το μνημόνιο που κάναμε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης αφορά όλο τον λαό της Λιβύης, όχι μόνο ένα μέρος της. Αν η Ελλάδα έχει πρόβλημα, θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί μας, αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας. Καθώς χαρακτηρίζει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα, αποτελεί υποκρισία που δεν δέχεται τον όρο τουρκική μειονότητα. Επιθυμία μας είναι να βρούμε καίριες και κοινές λύσεις στη συνεργασία, βασιζόμενοι στην καλή γειτνίαση, χωρίς «blame game».

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ