2020-03-15 06:00:27
Φωτογραφία για Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα: Ποια είδη «εμβολιάζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας από ιούς
Mία κατηγορία τροφών ενισχύει άκρως αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα και το κάνει πολύ πιο ανθεκτικό σε πάσης φύσεως ιώσεις της κατηγορίας του κορωνοϊού: Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, όπως και τα συγκεκριμένα φρούτα προ της ξήρανσής τους.

Γιατί;

Σκεφτείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σαν τους φρουρούς του οργανισμού σας. Το ανοσοποιητικό σύστημα σας παρέχει προστασία ενάντια σε κάθε «ξένο οργανισμό» (π.χ. βακτήρια, ιούς, κορονωϊούς, παράσιτα ή μύκητες) που μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας και να σας προκαλέσει ζημιά.

Βασικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού παίζουν -μεταξύ άλλων- τα λευκά αιμοσφαίρια και ορισμένες ουσίες των τροφών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες που συνδέονται με αυτά.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα τεράστιο δίκτυο οργάνων, πρωτεϊνών και κυττάρων, όπως το δέρμα, ο μυελός των οστών, το αίμα και ο ιστός του βλεννογόνου, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διακρίνουν τα υγιή κύτταρα από τα όχι και τόσο υγιή.


Όταν ένα μικρόβιο μπαίνει στο σώμα σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα λαμβάνει σήματα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, ανταποκρίνεται στέλνοντας λευκά αιμοσφαίρια (ή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος) – την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σας – για να επιτεθεί και να καταστρέψει οτιδήποτε ερμηνεύει ως επικίνδυνο.

Με εξαίρεση την βιτμίνη C που δεν επιβιώνει της ξήρανσης, τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούν τα λοιπά θρεπτικά συστατικά τους.

Πώς θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;Κατ'αρχήν με βιταµίνες Β12, Β6 και φυλλικό οξύ. Πού τις βρίσκουμε; Καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς και δημητριακά!

Και όχι μόνο: Το Μαγνήσιο εντοπίζεται στα δημητριακά ολικής άλεσης και τους ξηρούς καρπούς

Το Σελήνιο, βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά ολικής άλεσης

Ο Σίδηρος στους ξηρούς καρπούς σε αφθονία και στα δημητριακά ολικής άλεσης

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Εντοπίζεται κυρίως στους ξηρούς καρπούς

Επίσης εγάλες ποσότητες λοιπών θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς, όπως: Αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες A, C, E και το σελήνιο, συστατατικά τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες εισέρχονται στον οργανισμό ή παράγονται από αυτόν, κάνοντας τα κύτταρα πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και ιώσεις.

Ποιους ξηρούς καρπούς;

- Φουντούκια. Πολύ περιεκτικά σε βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ουσίες κλειδί για το ανοσοποιητικό σύστημα. Καλό είναι να τρώγονται μαζί με κάποια πηγή βιταμίνης C.

- Αμύγδαλα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε.

Αλλά και αποξηραμένα φρούτα, όπως:

- Σταφίδες: Έχουν πολλαπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών και Βιταμίνης C από τα άλλα ξερά φρούτα.

- Ακτινίδια: Φρέσκα περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα Βιταμίνης C και φυτικών ινών από τα πορτοκάλια, αλλά και τα αποξηραμένα διατηρούν σημαντικό μέρος των

- Ανανάς: Φρέσκος και αποξηραμένος

- Παπάγια: Περιέχει σημαντικά ένζυμα, βρομελίνη και παπαΐνη αντίστοιχα τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

- Χυμός ροδιού: Το ρόδι και ο χυμός του είναι πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητο συστατικό για την άμυνα του οργανισμού
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ