2020-03-15 11:53:59
Φωτογραφία για Αθήνα προς Άγκυρα: Είστε οι πρώτοι στην Ιστορία που χρησιμοποιείτε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό! - Ελληνοτουρκικά

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία και την παραληρηματική δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δίνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτρικών, Α. Γεννηματάς.

Ο κ. Γεννηματά επεισημαίνει πως η Τουρκίας – με τις αμέτρητες καταδίκες στον τομέα των ανθρωπίνων δκαιωμάτων- είναι η τελευταία που μπορεί να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα, την στιγμή μάλιστα που είναι το μοναδικό κράτος στην παγκόσμια Ιστορία που χρησιμοποιεί μετανάστες ως «πολιορκητικό κριό» της χώρας μας.

Ο κ. Γεννηματάς στιγματίζει και την αναφορά Ακσόι περί «ναζιστικών πρακτικών» που δήθεν χρησιμοποιεί η Ελλάδα, κι επισημαίνει πως «τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, Α. Γεννηματά:

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή.

Στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων.

Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ