2020-03-15 16:22:54
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: Απόλυτη πρόληψη για τον Κορονοϊό
Ο κορονοϊός, η πρόληψη αλλά και η προστασία των δημοτών, μας αναγκάζει να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις νέες καταστάσεις. Με άμεσες ενέργειες δόθηκε λύση για την

επιστροφή των 75 μαθητών και 5 συνοδών του Λυκείου Σπάτων, που πραγματοποιούσαν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία, ναυλώνοντας αεροπλάνο για απευθείας πτήση, αποφεύγοντας έτσι την Ιταλία, που μόλις είχαν εντοπιστεί τα πρώτα κρούσματα.

Επιχειρώντας να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς των ιώσεων εφοδιάσαμε με αντισηπτικά όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια, ενώ ταυτόχρονα προχωρήσαμε και σε απολυμάνσεις των συγκεκριμένων χώρων. 

Έπειτα από καθημερινές συσκέψεις της Εκτελεστικής επιτροπής, και με συνεχή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και συνεργάτες, κρίναμε απαραίτητη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας των Δημοτών. 

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού
. Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών. Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν κατόπιν προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού.

Λόγω της μη λειτουργίας των Ταμείων του Δήμου αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες καταβολής πληρωμών, από ρυθμίσεις, λογαριασμούς κλπ. που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου και αυτών που λήγουν στις 31 Μαρτίου και παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου χωρίς προσαυξήσεις. 

Οι Δημότες συνίσταται να επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους την εξόφληση λογαριασμών μέσω Web-banking. 

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας καλούμαστε να διοικήσουμε χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία για την αδιάλειπτη λειτουργία του Δήμου μας και ξεκινάμε με μία δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής. 

Σε συνεργασία με το γιατρό εργασίας ορίστηκε νέο πρόγραμμα εργασιών και προγράμματος των δημοτικών υπαλλήλων και ιδίως της καθαριότητας, που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.  Σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας έχει ληφθεί μέριμνα για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων ενώ υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ο Δήμος είναι μια μεγάλη οικογένεια. Προέχει για εμάς η ασφάλεια όλων. 

Ο Δήμος είναι για να μπαίνει μπροστά, να δίνει λύσεις, να μειώνει την αγωνία όλων. 

Για εμάς είναι υποχρέωσή μας να αναλαμβάνουμε αμέσως δραστικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. 

Η ενημέρωση από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διαρκής και ξεκάθαρη, το μόνο που μένει είναι να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ άμεσα τη σοβαρότητα της κατάστασης, να συμμορφωθούμε και να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Πολιτική προστασία του Δήμου μας έχει αρμοδιότητα για πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και γενικότερα για πλήγματα από φυσικά καιρικά φαινόμενα, ενώ η διανομή φυλλαδίου οδηγιών είναι μια ενέργεια περιττή και σίγουρα ελλιπής, αφού τα αρμόδια όργανα ΕΟΔΥ και Υπουργείο Υγείας καθημερινά ανακοινώνουν νέα μέτρα, νέες οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες. Σχετικό φυλλάδιο δόθηκε σε όλους τους μαθητές, που κοινοποιήθηκε στους διευθυντές από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος μας κάνει ό,τι ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Χωρίς την υγεία μας και χωρίς τους ανθρώπους μας, δεν έχουμε τίποτα!

Το τίμημα για να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός είναι μικρό και ο τρόπος απλός!

Με ατομική ευθύνη και συνέπεια, επειδή πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε Μένουμε Σπίτι!

Προέχει η υγεία όλων μας!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ