2020-03-15 22:30:23
Φωτογραφία για Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη - Η Αλβανία στο πλευρό του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας
Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα πλαίσια της ασύμμετρης απειλής από μέρους της Τουρκίας λαμβάνει χώρα στα σύνορα Αλβανίας -Ελλάδας. Στο μέτωπο της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας στα σύνορα στον Έβρο, προστίθενται νέες ασύμμετρες απειλές από μέρους της Αλβανίας στα βορειοδυτικά μας σύνορα, μία ενέργεια που αποτελεί μια καθαρά επιθετική ενέργεια, όπως συγκριτικά αυτή της Τουρκίας.

Δαμιανός Βασιλειάδης

Η Αλβανία συγκεκριμένα ετοιμάζεται να υποδεχτεί 30. 000 «Σύρους» παράνομους μετανάστες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα θα ετοιμάσει σε συμφωνία με τον Ερντογάν έξι σημεία υποδοχής στα νότια της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι πόλεις που θα επωμισθούν το μεγαλύτερο βάρος είναι οι περιοχές Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Τα κέντρα αυτά υποδοχής θα γίνουν σε όλα α σημεία τελωνειακού ελέγχου με την Ελλάδα, όπως στην Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή. Το μέσο που ανακοίνωσε την είδηση αυτή είναι το βαθύ κράτος της Αλβανίας.


Είναι πασιφανές ότι αυτή η εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών που προέρχονται συγκεκριμένα από το μέτωπο Τουρκίας –Συρίας και αφορά κυρίως αντικαθεστωτικούς Σύρους και Τζιχαντιστές και άλλους, που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, στόχο έχει:

πρώτον, την αντικατάσταση του ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό διωγμό από το καθεστώς του αλβανικού κράτους, κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που υπογράφτηκε στις 17 (4) Μαΐου 1914, που κατοχυρώνει διεθνώς την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου Δεύτερον, την εγκατάσταση ισλαμικού πληθυσμού στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας, δημιουργώντας επιπλέον ένα δεύτερο μέτωπο στα μετόπισθεν της Ελλάδας, δηλαδή στα βορειοδυτικά της σύνορα.

Τρίτον, την είσοδο στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών αντί από τον Εύρο από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, που είναι γνωστά στους διακινητές από την εποχή της παράνομης εισόδου στην χώρα μας Αλβανών.

Εάν υλοποιηθεί αυτή η εγκατάσταση των 30 χιλιάδων παράνομων μουσουλμανικών μεταναστών και μάλιστα εμπειροπόλεμων αντικαθεστωτικών της Συρίας σε πρώτη φάση και επαυξηθεί συντοχρόνω αυτός ο αριθμός, υπάρχει ο διττός κίνδυνος πρώτον της σταδιακής εξαφάνισης του υπόλοιπου ελληνορθόδοξου πληθυσμού στην Βόρεια Ήπειρο και η δημιουργία ενός δεύτερου μετώπου ασύμμετρης απειλής απέναντι στην Ελλάδα, από μέρους και της Αλβανίας, εκτός της Τουρκίας.

Η ελληνική πολιτεία πρέπει άμεσα να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη εν τη γενέσει της. Έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας την Αλβανία ότι μετέχει με την Τουρκία στην ασύμμετρη απειλή εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός στη Σύμη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός στη Σύμη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ