2020-03-16 00:26:03
Φωτογραφία για Δεν είναι αμαρτία να μην προσέρχεσθε στην εκκλησία αλλά πράξη ευθύνης, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Ενθαρρύνουμε τους πιστούς να συμμετέχουν στην εμπειρία των Ακολουθιών από το σπίτι

τους χρησιμοποιώντας την τηλεόραση ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πολυμέσων, πρόσθεσε ακόμη

Ένα ακόμα βήμα μπροστά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο ζήτημα της συμβολής της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος λέει στους πιστούς ότι η αποχή τους από την Εκκλησία δεν είναι αμαρτία αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά και για τους συνανθρώπους μας εν μέσω της πανδημίας που μέχρι και σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε χιλιάδες επτακόσιους ενενήντα οχτώ ανθρώπους.

Στο πλαίσιο, της χθεσινής συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής που συνήλθε με τηλεδιάσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε την προστασία των πιστών και λαμβάνοντας υπόψιν τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα τους συμβούλευσε να μην εκτίθενται σε χώρους δημόσιων μαζικών συναθροίσεων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Εκκλησίες κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμη οτι αν οι κρατικές υπηρεσίες στην Αμερική κρίνουν ότι πρέπει να περιοριστούν ή να ανασταλούν οι ακολουθίες τότε η Εκκλησία θα το πράξει.


Όπως τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκτείνει την ευλογία της προς όλους τους χριστιανούς και φυσικά σε αυτούς που δεν προσέρχονται στην Εκκλησία λέγοντας ότι «η απόφαση τους να μην προσέλθουν στην Εκκλησία δεν αποτελεί αμαρτία αλλά μια πράξη αγάπης και ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά και για τους συνανθρώπους σας».

Ενθαρρύνουμε τους πιστούς, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, να συμμετέχουν στην εμπειρία των Ακολουθιών από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας την τηλεόραση ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πολυμέσων.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι ακούμε τις υποδείξεις των τοπικών και των πολιτειακών κυβερνήσεων αλλά και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης όσο αυστηρές και αν είναι και είμαστε υποχρεωμένοι ως Εκκλησία, να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες προκειμένου να υποστηρίξουμε την πανεθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό σημαίνει, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι αν οι κρατικές υπηρεσίες στην Αμερική είτε σε τοπικό είτε σε πολιτειακό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο κρίνουν ότι για λόγους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να περιορισθούν ή να ανασταλούν οι Ακολουθίες στην Αμερική τότε η Εκκλησία έτσι θα πράξει, καθώς το κράτος γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε πώς να προασπίσει το συμφέρον της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής κάθε Μητροπολίτης έχει το καθήκον να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των δημοσίων αρχών και τους τοπικούς περιορισμούς που αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ