2020-03-16 00:31:37
Φωτογραφία για Έβρος: Ηρεμία και εργασίες στις Καστανιές
Λόγω αλλαγής του καιρού στον βόρειο Έβρο οι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν

αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές

Ηρεμία σχετικά επικράτησε και το Σάββατο στην ελληνοτουρκική μεθόριο και στις Καστανιές Έβρου. Μικρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στον φράχτη πλησίον του Στρατιωτικού Φυλακίου 1, από ολιγομελής ομάδες μεταναστών που δεν δίστασαν να πετροβολήσουν ακόμη και τμήματα της Frontex που επιτηρούν πλέον την περιοχή.

Λόγω αλλαγής του καιρού στον βόρειο Έβρο, κακοκαιρία με βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές, αλλά και τη φωταγώγησή του με ισχυρούς προβολείς.

Για το λόγο αυτό, συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε τοποθέτηση στύλων και καλωδίων ισχυρής τάσης από τις Καστανιές προς το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 και τον φράχτη. Μέρος του αναγκαίου υλικού για τη φωταγώγηση του φράχτη, αποτελεί δωρεά μεγάλης επιχείρησης του Έβρου προς το Δ΄ Σώμα Στρατού.


Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης κινητών φρακτών και συρματοπλεγμάτων σε σημεία του ποταμού Έβρου, που αποτελούν φυσικά περάσματα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Το Σάββατο βρέθηκε στις Καστανιές ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, που επιθεώρησε τον φράχτη και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή.

Παρόμοια επίσκεψη και στην απέναντι τουρκική πλευρα, πραγματοποίησε και o Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Αστυνομίας Μεχμέτ Ακτάς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ