2020-03-16 10:28:40
Φωτογραφία για Δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς: Οι 9 επιπτώσεις στην υγεία-ΦΩΤΟ

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης με χυμούς αποτελούν μια μόδα των τελευταίων χρόνων, την οποία ακολουθούν όσοι θέλουν να χάσουν βάρος ή να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους μετά από μια περίοδο υπερφαγίας ή διατροφικών ατασθαλιών.

Κάθε σχήμα είναι διαφορετικό: Άλλοι φτιάχνουν τους δικούς τους χυμούς στο σπίτι, ενώ υπάρχουν και εταιρείες που προμηθεύουν με χυμούς τους ενδιαφερόμενους.

Όπως προειδοποιούν ωστόσο οι ειδικοί, πρόκειται για μια δυνητικά επικίνδυνη μόδα, γύρω από την οποία υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση και άγνοια για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Δείτε στην παρακάτω gallery εννέα δυνητικές επιπτώσεις στην υγεία από μια δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς:

Απότομη αύξηση του σακχάρου: Τα φρούτα αποτελούν φυσική πηγή ζάχαρης και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Αν λοιπόν τρώτε μόνο φρούτα και λαχανικά, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας θα εκτιναχθούν στα ύψη, μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους πάσχοντες από διαβήτη. Ακόμη και αν δεν πάσχετε από διαβήτη όμως, η αύξηση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη, πονοκέφαλο, τρέμουλο, αδυναμία συγκέντρωσης και αύξηση της όρεξης.

Κακή λειτουργία εντέρου: Όταν καταναλώνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε υγρή μορφή, δεν παίρνετε ένα από τα πολυτιμότερα συστατικά τους που είναι οι φυτικές ίνες. Οι ίνες είναι απαραίτητες για την πέψη, καθώς επιβραδύνουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του εντέρου και βελτιώνουν τη λειτουργία του.

Η καρδιά υποφέρει: Η πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει την καρδιά σας. Μια δίαιτα αποτοξίνωσης προκαλεί πτώση της αρτηριακής πίεσης λόγω της απώλειας νερού. Η απότομη πτώση της πίεσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους λαμβάνουν φάρμακα για τη θεραπεία της υπέρτασης. Τα συμπτώματα της χαμηλής πίεσης περιλαμβάνουν ζάλη, τρέμουλο, έλλειψη συγκέντρωσης και αλλαγές στη διάθεση.

Επιβράδυνση μεταβολισμού: Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, γνωρίζετε ότι το κλειδί για την καύση θερμίδων είναι ο γρήγορος μεταβολισμός. Η δίαιτα με χυμούς σαμποτάρει τον μεταβολισμό. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η κοιλιά σας έχει ξεφουσκώσει, αλλά δεν παίρνετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά που χρειάζεται το σώμα σας. Οι χυμοί επιβραδύνουν τον μεταβολισμό επειδή το σώμα δεν καταλαβαίνει γιατί δεν λαμβάνει αρκετές θερμίδες με αποτέλεσμα να καίει λιγότερες θερμίδες για να συντηρηθεί.

Μείωση μυϊκής μάζας: Λόγω της έλλειψης πρωτεϊνών, τo σώμα αρχίζει να χάνει μυϊκή μάζα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, η απώλεια μυϊκής μάζας λειτουργεί ενάντια στη διαδικασία, καθώς το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες και λιγότερο λίπος.

Αφυδάτωση: Κατά περίεργο τρόπο οι δίαιτες που βασίζονται στην πρόσληψη υγρών, προκαλούν αφυδάτωση λόγω της αυξημένης ούρησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριαιμία, μια επικίνδυνη κατάσταση, όπου δεν υπάρχει αρκετό νάτριο στο αίμα και στη σοβαρή μορφή της μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις.

Εξάντληση: Η απουσία θερμίδων, η αφυδάτωση και η απώλεια μυϊκής μάζας στερούν από το σώμα σας την ενέργεια. Όταν ο οργανισμός χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη από τους χυμούς, θα νιώθετε εξάντληση και μόνιμη κούραση.

Προσωρινή απώλεια βάρους: Μπορεί να δείτε τη ζυγαριά να δείχνει μικρότερο νούμερο, αλλά η μείωση οφείλεται στην απώλεια υγρών ή μυϊκής μάζας. Μόλις αρχίσετε να τρώτε κανονικά, αφενός θα ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά, αφετέρου θα δυσκολευτείτε να ανακτήσετε τη χαμένη μυϊκή μάζα.

Κίνδυνοι για την υγεία: Το συμπέρασμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η αποτοξίνωση με χυμούς έχει οφέλη για την υγεία, καθώς είναι πολύ περιοριστική. Προσθέστε φρέσκα φρούτα και χυμούς λαχανικών σε μία ισορροπημένη διατροφή με άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα αν θέλετε να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο.

Με πληροφορίες από  Reader’s digest

ΠΗΓΗ: Onmed.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ