2020-03-16 16:06:07
Φωτογραφία για ΙΣΘ: Προσαρμόζουμε τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων
Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις συστάσεις του ΠΙΣ, έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό της διάδοσης του COVID19 προσαρμόζοντας τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων μας εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να περιοριστούν οι επισκέψεις στις απολύτως αναγκαίες, να τηρούμε ραντεβού ώστε να μην παραμένουν οι προσερχόμενοι στην αίθουσα αναμονής σε επαφή με άλλους, να συστήνουμε επιτακτικά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, να παίρνουμε σχολαστικά μέτρα αυτοπροστασίας μας και να αερίζουμε και να απολυμαίνουμε τους χώρους των ιατρείων μας.

Όσοι ασθενείς αναφέρουν ήπια συμπτώματα πιθανής λοίμωξης να παραμένουν επίσης στα σπίτια τους και να βρισκόμαστε σε στενή και διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να συστήσουμε επίσκεψη σε νοσοκομείο ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιδείνωσης.


Σε ότι αφορά τα χειρουργικά περιστατικά θα πρέπει να αναβληθούν εκείνα των οποίων η αναβολή δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών.

Το ίδιο ισχύει για προληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους οι οποίοι πρέπει να αναβάλλονται.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην διαχείριση των μικρών παιδιών καθώς πολύ συχνά μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς.

Για την διάθεση από τον ΙΣΘ μέσων ατομικής προστασίας, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία σταμάτησε στο μέσο της καθότι επιτάσσονται όλα με ΠΝΠ (επιστολή προς τον ΠΙΣ).

Τα μέτρα αφορούν όλους και πρωτίστως τους ιατρούς οι οποίοι οφείλουν να είναι διαρκές παράδειγμα εφαρμογής τους με ψυχραιμία.

Παρακαλούμε για τη σχολαστική τήρηση των οδηγιών. Τα ατομικά μέτρα προστασίας των ιατρών των νοσηλευτών και των εργαζομένων σε ιατρεία και εργαστήρια θα πρέπει να λαμβάνονται με μεγάλη σχολαστικότητα.

Λειτουργία ΙΣΘ-Εξυπηρέτηση μελών ΙΣΘ

Όπως όλοι γνωρίζετε εδώ και χρόνια είναι δυνατή η online εκτύπωση συγκεκριμένων πιστοποιητικών. Όσα πιστοποιητικά δεν μπορούν να εκτυπωθούν θα διεκπεραιώνονται μέσω επικοινωνίας στο : [email protected]

Για τις θέσεις επικουρικών γιατρών μετά από συνεννόηση του ΙΣΘ με την 3η και 4η ΥΠΕ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Με τον ίδιο τρόπο θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail σας τα απαραίτητα έγγραφα από τον ΙΣΘ μετά από e-mail που θα στέλνετε στο [email protected] με τίτλο : αίτηση για επικουρικό ιατρό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη και λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις ΥΠΕ καθώς και να επισκεφτείτε:

https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn-kai-diadikasia-topothethshs

Οι συνάδελφοι που μπορούν να εργαστούν με δελτίο παροχής υπηρεσιών να το δηλώσουν εδώ

(θα ενημερωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τους όρους εργασίας).

Τέλος, μετά από συστάσεις του ΠΙΣ, καθοδηγούμε και βοηθούμε τηλεφωνικά οποιονδήποτε συμπολίτη μας και εμείς παραμένουμε στο σπίτι μας εφόσον δεν εργαζόμαστε.

Για αναλυτικές οδηγίες για τα ιατρεία πατήστε εδώ, για τα εργαστήρια εδώ

Για την αφίσα για τα εργαστήρια πατήστε εδώ.

Για την αφίσα για τα ιδιωτικά ιατρεία πατήστε εδώ

Καθημερινά θα σας ενημερώνουμε με ό,τι νεότερο σχετικά με την πανδημία.

Τηλέφωνα Helpdesk ΠΙΣ μόνο για γιατρούς:

2107295032 εσωτ. 111 και 112 & 2310262300 εσωτ. 900 καθημερινά 9πμ-9μμ

Τηλέφωνο ΕΟΔΥ μόνο για γιατρούς: 2105212056

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Νίτσας Νικόλαος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος 

Η Γεν. Γραμματέας

Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία

Βιοπαθολόγος
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ