2020-03-16 18:09:37
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 352 συνολικά
Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους τέσσερις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχουν 21 νέα κρούσματα.

Ποιοι είναι οι τέσσερις νεκροί

Το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού είναι ένας 53χρονος από τα Σιάτιστα Κοζάνης που ήταν εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο άνδρας ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία και όταν διαγνώστηκε ως φορέας του ιού διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του εμφάνιση επιπλοκές τα επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει την Κυριακή.

Ο τρίτος θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για έναν 67χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επαφή με το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους.


Ο 67χρονος νοσηλευόταν για δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά το απόγευμα της Παρασκευής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού και άμεσως τον διασωλήνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά, ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 90χρονος από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ