2020-03-16 20:14:41
Φωτογραφία για Κορονοϊός: “Καταρρέουν” οι αγορές! Ελεύθερη πτώση σε πετρέλαιο και χρυσό
Άλλη μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τις διεθνείς αγορές. Η σθεναρή παρέμβαση της Fed δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει ρότα στο αρνητική κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Με τα μάτια πλέον στραμμένα στο Eurogroupπου ξεκινάει σε λίγο, επενδυτές, αγορές και απλοί πολίτες περιμένουν ένα καλό νέο, όχι απαραίτητα ιατρικού περιεχομένου, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την χαμένη τους αισιοδοξία.

Στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα η εικόνα είναι επιεικώς τραγική. Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAXυποχωρεί 8,37% στις 8.459,75 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CACυποχωρεί στις 3.711,07 μονάδες έχοντας απώλειες κατά 9,92%. Μεγάλη είναι και η πτώση κι στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια .

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης χάνει σχεδόν 12% και έχει υποχωρήσει κάτω από τις 500 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχουν εκτοξευθεί. Στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει εκτοξευθεί στο 2,058%, ενώ μεγάλη άνοδο υπάρχει σε όλα τα ομόλογα της περιφέρειας. Ακόμη και στις χώρες με αρνητικό επιτόκιο η εικόνα έχει αλλάξει.

Μεγάλη είναι και η υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου. Το αργό πετρέλαιο 6,76% και βρίσκεται στα κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι στα 29,92 δολάρια, ενώ το μπρεντ είναι είμαι οριακά πάνω από τα 30 δολάρια με απώλειες σχεδόν 10%.

Το εντυπωσιακό του πράγματος είναι ότι πτωτικά κινείται και ο χρυσός που παραδοσιακά αποτελούσε το καταφύγιο των επενδυτών.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ