2020-03-17 00:19:54
Φωτογραφία για Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού: Οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς
Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Παναγίας, Όρθρος, Ώρες, οι Προηγιασμένες Θείες λειτουργίες, οι Εσπερινοί του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς.

Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου θα ψάλλεται αντί του Κανόνος του Θεοτοκαρίου, ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο. Θα διαβάζετε και ειδική ευχή για τον σκοπό αυτό.

Ακόμη κάθε Πέμπτη μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου σε όλες τις εκκλησίες της πόλεως Λεμεσού θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στις 18 και 19 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών.


Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός εκπέμπει στην νέα συχνότητα 102,9 και μπορείτε να συνδεθείτε με αυτή. Εντός ολίγου η παλαιά συχνότητα 94,5 θα καταργηθεί. Η Συχνότητα 107,9 για την ορεινή περιοχή θα εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικά.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης κάθε βράδυ στις 9.30 μμ, θα τελείται το Μέγα Απόδειπνο και θα ακολουθεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Κάθε Παρασκευή η ακολουθία των Χαιρετισμών θα αρχίζει στις 9 μμ, και θα ακολουθεί αγρυπνία.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος:

"Η Πνευματική αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού"

Πηγή: aktines
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ