2020-03-17 03:24:39
Φωτογραφία για Έκτακτο επίδομα και ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους του Μασούτη
Πραγματική μάχη δίνουν τα σούπερ μάρκετ για να διατηρήσουν ομαλή την τροφοδοσία και τη λειτουργία των καταστημάτων τους, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η πρόκληση είναι τριπλή: η διαχείριση του κόσμου ο οποίος συρρέει στα καταστήματα και σχηματίζει ουρές πριν καν ανοίξουν τις πόρτες, η ομαλή τροφοδοσία λόγω της υπερβολικά αυξημένης ζήτησης και η πίεση του ανθρωπίνου δυναμικού λόγω της μαζικής λήψης αδειών ειδικού σκοπού.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου είναι σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση της κατάστασης καθώς ο στόχος είναι τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά και επαρκώς εφοδιασμένα. Στελέχη της αγοράς πάντως διαβεβαιώνουν για την επάρκεια των αγαθών και αναφέρουν ότι γίνεται μια πραγματική υπερπροσπάθεια, καθώς η εικόνα των άδειων ραφιών ανακυκλώνεται γρήγορα στα social media και δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στο καταναλωτικό κοινό.

Πέραν των αλλαγών στον σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, ήδη σχεδιάζονται ειδικά μέτρα για την προσέλευση και παραμονή του κοινού στα καταστήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όπως ζήτησε η Πολιτεία.

Μάλιστα ο Γιάννης Μασούτης, της ομώνυμης αλυσίδας, πήγε ένα βήμα πιο πέρα, καθώς σήμερα έστειλε προσωπική σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την προστασία τους (γάντια μάσκες αντισηπτικά κλπ).

Επίσης, αναγνωρίζοντας τον ζήλο που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι για να διασφαλιστεί η ομαλότητα τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σε αυτές τις συνθήκες, το να γεμίσει ένα ράφι δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι κοινωνική προσφορά».

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ένα πραγματικό crash test για τα σούπερ μάρκετ, γεγονός που θα υποχρεώσει να γίνουν συνολικά αντίστοιχες κινήσεις με αυτές που έκανε ο πρώτος Μασούτης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πανδημία Covid-19 2020
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πανδημία Covid-19 2020
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ