2020-03-17 03:50:40
Φωτογραφία για Ιταλία: Η κυβέρνηση κόβει τη σύνδεση με τη Σικελία
Κορωνοϊός: Όπως έχει ήδη κάνει με τη Σαρδηνία, η ιταλική κυβέρνηση κόβει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας.

Ο στόχος του μέτρου παραμένει ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της διάδοσης του ιού. Επιτρέπεται μόνον η μεταφορά εμπορευμάτων και η μετακίνηση κατοίκων που έχουν αποδεδειγμένες επείγουσες ανάγκες.

Την ίδια ώρα, πέντε χωριά της Καμπανίας (στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης) ετέθησαν σε αυστηρότερη απομόνωση απ΄όλη την υπόλοιπη χώρα. Αιτία, τα δεκαέξι κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην περιοχή, εξαιτίας συνάθροισης ατόμων που παρακολούθησαν τελετή με συνολικά τριάντα συμμετέχοντες.

Πειραματική χρήση φαρμάκου για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά την πειραματική χρήση ενός φαρμάκου που συνήθως χορηγείται για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά τις ημέρες αυτές υπάρχουν ενδείξεις ότι βελτιώνει την κατάσταση ασθενών με σοβαρή μορφή πνευμονίας, λόγω covid 19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, Il Messaggero, στην Νάπολη βελτιώθηκε η κατάσταση πέντε ασθενών σε σύνολο δέκα, και οκτώ σε σύνολο έντεκα στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.

Στην πόλη Λενιάνο, δε, της περιφέρειας της Λομβαρδίας, οι γιατροί δήλωσαν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι δεκατέσσερις ασθενείς, σε πειραματική χορήγηση με 16 άτομα, τα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πιο περιορισμένα.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει μια ευρύτερη πειραματικά φάση σε όλη την χώρα», δηλώνουν γιατροί του ινστιτούτου επιστημονικής έρευνας Πασκάλε της Νάπολης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ