2020-03-17 12:52:37
Φωτογραφία για Έκκληση Τσιόδρα στους φοιτητές από την Βρετανία
Συντάκτης: Virus

Παράκληση κάνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτρήρης Τσιόδρας, στους νέους που επιστρέφουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνουν σε κατ’οίκον περιορισμό για την ανακοπή της εξάπλωσης του ιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τσιόδρας στον αυτοπεριορισμό των πολιτών και δη αυτών που επιστρέφουν από την Βρετανία, όπου εφαρμόζεται μια διαφορετική στρατηγική, ώστε να περιορίσουν τις επαφές τους και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες στην χώρα μας.

Άλλωστε, από σήμερα είναι υποχρεωτική η παραμονή κατ’οίκον για χρονικό διάστημα 14 ημερών όσων επιστρέφουν από ταξίδι, ενώ προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των οδηγιών.

Σε ότι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προστέθηκαν 21, ανεβάζοντας το σύνολο σε 352:

51 είναι άγνωστης πηγής μετάδοσης

65 νοσηλεύονται, εξ’ αυτών 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα


Η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων -51%- βρίσκονται στην Αθήνα

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι 70 ετών και άνδρες στην πλειοψηφία τους

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 4.320 εργαστηριακοί έλεγχοι

10 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν λάβει εξιτήριο

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Τσιόδρα και νωρίτερα από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα «μεταγγιστεί» με πόρους 70 εκ ευρώ για τις προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ, εκ των οποίων ήδη έχουν προχωρήσει 950 προσλήψεις.

Επίσης, ενισχύεται το Σύστημα Υγείας με την εκχώρηση του ΝΙΜΙΤΣ, του Παμμακάριστος που σήμερα εντάχθηκε στη μάχη κατά του ιού, ενώ μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» θα λειτουργεί και αυτή μόνο για τους ασθενείς με την συγκεκριμένη λοίμωξη. Ακόμη, το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης Άττικα θα είναι κάτω από την επιστημονική ευθύνη της 2ης ΥΠΕ για τον ίδιο σκοπό.

Διαβάστε επίσης: Κρατικό κονδύλι, το ΝΙΜΙΤΣ και υλικά από ιδιώτες για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Τσιόδρας αποσαφήνισε σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν νέους ανθρώπους να νοσούν σοβαρά, ότι υπάρχουν κάποια δεδομένα από την Γαλλία, αλλά είναι σπάνια κρούσματα και βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση.

Πέρα από τα μέτρα για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι θα ενισχυθεί το νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ οι τοπικές νοσηλευτικές μονάδες στα δυο χωριά της Κοζάνης που βρίσκονται σε καραντίνα, έχουν ενισχυθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού με έναν στρατιωτικό γιατρό και έναν νέο νοσηλευτή, ενώ προβλέπεται η στήριξη της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά την επιστροφή φοιτητών από το εξωτερικό ή άλλα ενδεχόμενα μέτρα όπως η αεροπορική σύνδεση με την Βρετανία, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν εφαρμόζεται κάθετα ένα γενικό σχέδιο, αλλά εξετάζεται κάθε εξέλιξη βήμα-βήμα ώστε να γίνονται ενέργειες ανάλογα με τα δεδομένα, πάντα σε συνεννόηση με το εξειδικευμένο προσωπικό της χώρας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Land Rover baby-Defender
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Land Rover baby-Defender
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ