2020-03-17 15:52:58
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Σε καραντίνα 10 γιατροί και 11 νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο
Σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν σήμερα 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χωρίς να έχει ιστορικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Θετικός στον ιό και γιατρός στην Καλαμάτα

Onmed.gr

Σήμερα Τρίτη (17/3/2020) και ύστερα από ενημέρωση από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορέας είναι γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.


21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 352 το σύνολο

Νέες ανακοινώσεις πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρα (16/03), ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 21, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 352.

Πιο αναλυτικά 51 ορίζονται ως "απροσδιόριστα", κρούσματα που αφορούν δηλαδή σε πιθανή εγχώρια μετάδοση, 65 άτομα νοσηλεύονται και 9 παραμένουν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Την ίδια ώρα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα, ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Κικίλιας: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

«Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που κινδυνεύουν απ' αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως μετέβη στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος από κοντά, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στο ΠΓΝΕ, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για το νέο κορονοϊό, «το σχέδιο που ζητάμε να εφαρμοστεί μαζί με τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών, στην εφαρμογή του, στην πράξη».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας τόσο τον διοικητή του νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, όσο και τους γιατρούς, νοσηλευτές και το σύνολο του προσωπικού «για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Είδα ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες κι έτσι πρέπει να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος μετά την Αλεξανδρούπολη θα μεταβεί στις Καστανιές, τόνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του καταδεικνύει και «την ιδιαίτερη αξία και σημασία του Νομού Έβρου, αυτής της ακριτικής περιοχής και της πόλης». Είναι κατανοητό, τόνισε, «ότι αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί» και διαβεβαίωσε ότι «όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει αυτό, όλη η Ελλάδα συμπάσχει μαζί σας και όλη η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθειά σας εδώ πέρα».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ