2020-03-17 22:30:12
Φωτογραφία για Ο κορωνοϊός φέρνει τα πάνω-κάτω στις λαϊκές αγορές
Με μάσκες και γάντια στις λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

Ξεχάστε τις λαϊκές αγορές όπως τις ξέρατε. 

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους για την αποφυγή του συνωστισμού.

Μεγάλες ανατροπές φέρνει ο κορωνοϊός και στις λαϊκές αγορές στην Ελλάδα. Αναμένεται να τεθούν περιορισμοί και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία, στις λαϊκές αγορές θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

Και θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση στις λαϊκές αγορές των πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ