2020-03-17 23:19:27
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Συνειρμοί Επιστημονικής Φαντασίας και Πραγματικότητες!...
                  

   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Οι δραματικές απώλειες στα Διεθνή χρηματιστήρια από την Άπω Ανατολή ως την Αμερικανική Δύση συνεχίζονται με την ίδια ένταση γεννώντας το εύλογο ερώτημα εάν και πότε θα σταματήσουν αφού έχουν ήδη προδιαγράψει επερχόμενες κοσμογονικές αλλαγές στις Οικονομίες Κρατών, Ηπείρων και στην διαφαινόμενη Παγκόσμια ύφεση.

     Τα σενάρια για κάποιον Κινέζο που μαγείρεψε και έφαγε μια δηλητηριασμένη νυχτερίδα και αφού νόσησε μας έσπειρε τον κορονοϊό είναι, φυσικά, δύσπεπτα ακόμη και για νήπια!      Ότι το κακό ξεκίνησε από την Κίνα και μάλιστα από την πόλη Wuhan και αφού θέρισε χιλιάδες ζωές στην Κίνα μεταφέρθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Γης συνιστά πλέον μια οφθαλμοφανή και αναμφισβήτητη πραγματικότητα.

     Πραγματικότητα ίσως επίσης να είναι ότι ο συγκεκριμένος ‘ανθρωποφάγος’ ιός που διεθνώς αποκαλείται «ΚΟΡΩΝΑ- ιός» αποτελεί ‘εργαστηριακό’ και όχι φυσικό προϊόν.


     Ο Συμβολισμός του ονόματος του ιού που παραπέμπει σε Βασιλικό Στέμμα επειδή το κύριο στέλεχός του θυμίζει ‘κορώνα’ είναι αξιοπερίεργος σε επίπεδο συμβατικής λογικής και όχι παρανοϊκής διαταραχής που παραπέμπει σε υπονοούμενα       Πώς και γιατί και από ποιους και με τι στόχο ο ‘κορονοϊός’ βγήκε στην πιάτσα και μολύνει και σκοτώνει ανθρώπους είναι ερωτήματα που αιωρούνται αλλά δεν έχουν απαντηθεί ακόμη.

     Τι είναι το Wuhan που εντός 24ωρών με απόφαση της Κεντρικής Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από ακμάζουσα βιομηχανική πόλη μεταβλήθηκε σε πόλη-φάντασμα;                     

      Το Wuhan είναι ένα πολύ σημαντικό οικονομικό, εμπορικό, χρηματιστηριακό και ερευνητικό Κέντρο για υψηλή τεχνολογία και συναφείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες . Οι κυρίαρχες βιομηχανίες της περιλαμβάνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, την οπτική ηλεκτρονική, τη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα, τον νέο φαρμακευτικό τομέα, τη βιολογία, τη βιομηχανία νέων υλικών και την προστασία του περιβάλλοντος.

     Η ‘Βιολίμνη’ (Αγγλικά Biolake ή Wuhan National Bioindustry Base), είναι μια βιομηχανική βάση που ιδρύθηκε το 2008  καλύπτει 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει έξι εξειδικευμένα πάρκα για Βιο-Καινοτομία, Βιο-Φαρμακευτική, Βιο-Γεωργικές εφαρμογές, και ιατρικές συσκευές.

     Τα παραπάνω είναι πραγματικότητες όπως είναι και τα παρακάτω δεδομένα που πέρασαν απαρατήρητα μέσα στον ορυμαγδό πανικού που δημιούργησε ο ‘κορονοϊός’ (ΚΟΡΩΝΑ-ιός) και εκμεταλλεύθηκαν κατά κόρον διεθνώς τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού

     Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 η Κινεζική εφημερίδα China  Daily στην Παγκόσμια έκδοσή της ανακοίνωσε ότι φέτος οι  δισεκατομμυριούχοι σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 346 άτομα φτάνοντας τον πρωτόγνωρο ιστορικά αριθμό των 2,816 ατόμων με περιουσία που φτάνει τα  $11.2 τρισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας μια αύξηση του επιπέδου 66% σε σύγκριση με το 2015.

     Φέτος για πρώτη φορά η Κίνα έσπασε ρεκόρ καθώς εκπροσωπείται πλέον από 799 δισεκατομμυριούχους, έχει δηλαδή 173 περισσότερους από τις ΗΠΑ. Κινέζοι και Αμερικανοί είναι οι περισσότεροι από τους μισούς δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. https://www.chinadaily.com.cn/a/202002/28/WS5e584540a31012821727ae64.html

     Οι 2,816 δισεκατομμυριούχοι με περιουσία $11,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με το Παγκόσμιο Ακαθάριστο Προϊόν (ΑΕΠ) των $ 91,98 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με  εξαίρεση την Αμερική με $ 20,49 και την Κίνα με $13,4 τρισεκατομμύρια (ΑΕΠ) συνιστούν την ‘Τρίτη Δύναμη’ σε παγκόσμια κλίμακα ξεπερνώντας τις χώρες γίγαντες, σε σειρά μεγέθους, Ιαπωνία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ινδία, Ιταλία, Βραζιλία, Καναδά με ΑΕΠ που ξεπερνά το $1 τρισεκατομμύριο και φυσικά ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες οικονομίες των χωρών του Πλανήτη Γη. (https://www.dailymail.co.uk/news/article-8051461/Global-billionaire-population-hits-record-2-816-net-worth-11-2-TRILLION.html)
grizosgatos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ