2020-03-18 00:12:25
Φωτογραφία για Σε επάρκεια, προς το παρόν, τα τεστ για τον SARS - COV 2 στην ελληνική αγορά
Εντείνονται οι φήμες ότι ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα από εταιρείες της Κίνας ένα ακόμη τεστ.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET

Επάρκεια, μέχρι στιγμής, δείχνει να υπάρχει στην αγορά για το τεστ διάγνωσης του κορονοϊου. Πρόκειται για το τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) που είναι το μοναδικό που ανιχνεύει τον ιό στον οργανισμό και θεωρείται ακριβέστατο. Αυτή είναι η εξέταση που πραγματοποιείται από τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και από κάποια ιδιωτικά εργαστήρια μοριακής βιολογίας εργαστήρια αλλά και σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

Βιοπαθολόγος μάς επισήμανε ότι η πραγματοποίηση του τεστ είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των αυστηρών συνθηκών πλήρους αποστείρωσης που πρέπει να επικρατούν. Ο επιστήμονας που θα λάβει το δείγμα από το φάρυγγα ή τη μύτη του ασθενή πρέπει να είναι πλήρως προφυλαγμένος και ντυμένος όπως ένας αστροναύτης.

Από την στιγμή λήψης του δείγματος τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 24ώρου. Το κόστος του τεστ αν κάποιος θέλει να το πραγματοποιήσει ιδιωτικά και άρα ο γιατρός πρέπει να επισκεφτεί τον ασθενή σε δικό του χώρο, όπου θα είναι και πλήρως απομονωμένος - και εφόσον βεβαίως φέρει συμπτώματα - κυμαίνεται από 140 ευρώ μέχρι και 170 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του γιατρού). Στην περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες που ο ασθενής θέλει να κάνει και το τεστ για την γρίπη τότε το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ.

To θέμα είναι τα test που κάνουν τα ιδιωτικά εργαστήρια να είναι πιστοποιημένα και να διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι αληθή.

Τρεις είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που προμηθεύουν την ελληνική αγορά με το τεστ για τον κοροναϊο, η πολυεθνική Roche, η γαλλική εταιρεία Biomerieux και η εταιρεία Βαρελάς.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες ότι ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα από εταιρείες της Κίνας ένα ακόμη τεστ, ονόματι Rapid που θα μετρά τα αντισώματα του οργανισμού που έχει έρθει σε επαφή με τον ιό. Επί της ουσίας μετρά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ