2020-03-18 00:23:41
Φωτογραφία για Εξήγγειλε πρόσθετη αμοιβή για το προσωπικό των νοσοκομείων
Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Την αυτοθυσία και την αφοσίωση του νοσοκομειακού προσωπικού εξήρε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, δεσμευόμενος για μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους. Κάνοντας λόγο για «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων.

«Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά το δεύτερο μήνυμά του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να συμβάλουν στον περιορισμό της διασποράς της μετάδοσης, για να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.

Με προτεραιότητα να σωθούν ζωές, επιβλήθηκαν, όπως εξήγησε, «πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης».

Απαριθμώντας τα μέτρα που λήφθηκαν ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αποσκοπούν στην δημιουργία ασπίδας προστασία για τις ευπαθείς ομάδες, αναλύοντας τον τριπλό στόχο της κυβέρνησης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μέτωπο της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στις προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών, στη λειτουργία του ΝΙΜΤΣ ως Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κοροναϊού και του θεραπευτηρίου Attica στο Θριάσιο. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Προειδοποιώντας ότι αναμένουμε μια δύσκολη πραγματικότητα στο επόμενο δίμηνο, ο πρωθυπουγός υπογράμμισε στο μήνυμά του την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι οι πολίτες μένοντας στο σπίτι, προφυλάσσοντας τον εαυτό τους αλλά και τους ηλικιωμένους καθώς και τους χρόνια ασθενείς.

«Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι. Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα. Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας να κάνουμε το ελληνικό φιλότιμό μας χειροπιαστή καθημερινότητα.

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους νέους, καλώντας τους να αυτοπεριοριστούν, ώστε να μην μετατραπούν σε επικίνδυνους φορείς για τους ηλικιωμένους, τονίζοντας ότι «η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα».

Με έμφαση στην πειθαρχία, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι «όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία, φέρνοντας μια αναγέννηση με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας, όπως είναι η ατομική μας ευθύνη και το συλλογικό σθένος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ