2020-03-18 02:00:21
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πρώτη δοκιμή εμβολίου σε 43χρονη στις ΗΠΑ
Ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό δε θα είναι έτοιμο πριν από 12 έως 18 μήνες εκτιμούν επιστήμονες

Ηαρχή μιας σειράς μελετών σε ανθρώπους, προκειμένου να αποδειχθεί, εάν οι ενέσεις για τη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό είναι ασφαλείς και εάν θα μπορούσαν να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, έγινε με τη 43χρονη Τζένιφερ Χάλερ, μία από τους 45 εθελοντές που θα πάρουν μέρος στις δοκιμές, που κάνουν οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Kaiser Permanente Washington Research Institute του Σιάτλ

Η παγκόσμια κοινότητα με «κομμένη την ανάσα» περιμένει να ακούσει ευχάριστα νέα από τους επιστήμονες, ωστόσο κι αν ακόμα η έρευνα πάει καλά, ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν θα είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση πριν από 12 έως 18 μήνες. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαουτσί, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Η δοκιμή του νέου πειραματικού εμβολίου θα γίνει σε 45 εθελοντές
. Αυτοί θα λάβαουν το εμβόλιο σε δύο δόσεις, με απόσταση ενός μήνα η μία από την άλλη. «Όλοι νιώθουμε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι» δήλωσε η 43χρονη Τζένιφερ Χάλερ. Πρόκειται για μητέρα δύο εφήβων, που αντιμετωπίζουν πολύ ήρεμα το γεγονός ότι η μητέρα τους παίρνει μέρος σε αυτή την δοκιμή του νέου εμβολίου για τον κορονοϊό.

Δεν κινδυνεύουν οι εθελοντές

Το υποψήφιο εμβόλιο έχει κωδικό όνομα mRNA-1273 και αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας NIH και Massachusetts Moderna Inc. Όπως εκτιμάται, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι συμμετέχοντες να μολυνθούν από τις ενέσεις, επειδή αυτές δεν περιέχουν τον ίδιο τον κορωνοϊό. Να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι το μόνο πιθανό εμβόλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεκάδες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ένα άλλο υποψήφιο, που έγινε από την Inovio Pharmaceuticals, αναμένεται να ξεκινήσει τη δική του μελέτη ασφάλειας στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Νότια Κορέα - τον επόμενο μήνα.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αναβλήθηκε το Ρολάν Γκαρός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αναβλήθηκε το Ρολάν Γκαρός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ