2020-03-18 02:22:14
Φωτογραφία για Οι έγκλειστοι παίκτες του γερμανικού Big Brother δεν γνωρίζουν για την πανδημία
Παρόλο που η Γερμανία μετράει χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς οι υπεύθυνοι τους

κρατούσαν στο σκοτάδι -Θα ενημερωθούν απόψε παρουσία γιατρού μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των τηλεθεατών

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από έναν φονικό ιό που ονομάζεται κορωνοϊός. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι παίκτες του γερμανικού ριάλιτι Big Brother οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι στις 2 Φεβρουαρίου και έκτοτε δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον… έξω κόσμο. Δεν γνωρίζουν λοιπόν ότι η πατρίδα τους είναι μια από τις χώρες που έχει χτυπηθεί από τον κορωνοϊό καθώς η επιδημία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία, η οποία απαριθμεί 6.000 κρούσματα και 13 νεκρούς. Επιπλέον, το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που φιλοξενεί το σπίτι, είναι μία από τις πληγείσες περιοχές, με 1.500 επίσημα κρούσματα και πέντε νεκρούς.


Έτσι λοιπόν μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των τηλεθεατών ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Sat.1 που φιλοξενεί το εν λόγω ριάλιτι έχει προγραμματίσει ειδικό πρόγραμμα απόψε από τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδος) για να ενημερώσει τους 14 συμμετέχοντες οι οποίοι εθελούσια είναι έγκλειστοι για πάνω από έναν μήνα σε ένα σπίτι στην Κολονία και η ζωή τους εκεί καταγράφεται και προβάλλεται.

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του καναλιού

Η απόφαση του καναλιού να ενημερώσει του παίκτες, «η οποία ελήφθη σε συνεννόηση με τις οικογένειές τους», λήφθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του κοινού της εκπομπής, που είναι της γνώμης πως οι παίκτες οφείλουν να είναι ενήμεροι για τη βαρύτητα της επιδημίας. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, στις αρχές Φεβρουαρίου, η επιδημία του κορωνοϊού ήταν ακόμη περιορισμένη στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Έως τώρα, η εταιρεία παραγωγής και το δίκτυο προφασίζονταν τους κανονισμούς του παιχνιδιού, που θεωρείται πρωτοπόρο στα ριάλιτι για πάνω από 20 χρόνια: οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι εντελώς αποκομμένοι από οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται από τον έξω κόσμο. Με μόνη εξαίρεση τον θάνατο, ή ατυχήματα προσφιλών ανθρώπων τους. Επίσης απαγορεύεται και στους νεοεισερχόμενους, στις αρχές Μαρτίου, να ενημερώσουν για τον κορωνοϊό τους άλλους ενοίκους του απομονωμένου σπιτιού.

To παραπάνω βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, οι παίκτες σε ριάλιτι του Καναδά αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει κόσμος στο στούντιο να τους χειροκροτήσει. Μάλιστα, μη μπορώντας να φανταστούν τι έχει συμβεί εικάζουν ότι το σπίτι απέκτησε… ηχομόνωση!

Παρουσία γιατρού θα γίνει η ενημέρωση στους παίκτες

Στην ιστοσελίδα του Big Brother στο Facebook, χιλιάδες τηλεθεατές έσπευσαν να επαινέσουν το δίκτυο για την απόφασή του, εκφράζοντας την ελπίδα να μην πανικοβληθούν οι παίκτες από τα άσχημα νέα. Συνοδευόμενος από έναν γιατρό, ο παρουσιαστής Γιόχεν Σροπ θα μιλήσει στους παίκτες για την επιδημία και αυτοί θα μπορούν εάν θέλουν να θέσουν ερωτήσεις και να παρακολουθήσουν τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τους δικούς τους. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 και η αμερικανική παραγωγή του Big Brother είχε παραβεί το θέσφατο των κανονισμών της ερμητικής απομόνωσης των παικτών για να τους ενημερώσει για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ