2020-03-18 07:00:38
Φωτογραφία για Κορονοϊός: «Απομονωθείτε»! Νομπελίστας βιοφυσικός προειδοποιεί - Μόνο έτσι θα σωθεί η ανθρωπότητα
Κορονοϊός: Πού και πότε θα σταματήσει η εξάπλωση του covid-19 σύμφωνα με τον Μάικλ Λέβιτ.

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει παγκόσμιο τρόμο και πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε θα αρχίσει να εξασθενεί.

Πλέον έχει ξεκινήσει η κουβέντα όχι μόνο για τον αριθμό των θυμάτων αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας από εδώ και πέρα.

Μία σοβαρή απάντηση για την εξέλιξη και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, δίνει ο νομπελίστας βιοφυσικός Μάικλ Λέβιτ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, λέγοντας πως, σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία, η ανθρωπότητα θα επιβιώσει.

Ο Μάικλ Λέβιτ, ο οποίος διδάσκει στο Στάνφορντ, αλλά έχει ως έδρα του το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, χρησιμοποίησε το δικό του... όπλο, τη στατιστική κατά του covid-19. Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, εκτίμησε ότι ο ιός επιβραδύνει και ότι η εξάπλωσή του θα σταματήσει.


Ο βραβευμένος επιστήμονας έστειλε το μήνυμά του σε φίλους του στην Κίνα, όταν η επιδημία βρισκόταν σε έξαρση, με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα. Το μήνυμά του μεταφράστηκε στα κινεζικά και διαδόθηκε από άτομο σε άτομο, σχετικά με το πως θα νικηθεί ο ιός.

Αμέσως οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν και ξεκίνησε η φθίνουσα πορεία στη δράση του κορονοϊού, ο Μάικλ Λέβιτ έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους επιστήμονες για τον κινεζικό λαό.

«Όταν μου απάντησαν από την Κίνα, αποφάσισα να ρίξω μια πιο βαθιά ματιά σε ό,τι συνέβαινε.Κοίταξα τους αριθμούς και ήλπιζα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Ο ρυθμός της μόλυνσης στην Hubei, αυξανόταν 30% κάθε μέρα, ένα πραγματικά τρομακτικό στατιστικό. Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά μπορώ να αναλύσω τους αριθμούς και το πως εκείνοι αντιδρούν. Με αυτό τον ρυθμό, έπρεπε όλος ο πλανήτης να μολυνθεί σε 90 ημέρες», δήλωσε αρχικά.

Αλλά το μοτίβο άλλαξε. Η ανάλυση του Λέβιτ ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, όταν στην Hubei υπήρχαν 1800 κρούσματα και μέσα σε έξι ημέρες έφτασε τα 4700.

«Και τότε, στις 7 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των μολύνσεων άρχισε να πέφτει γραμμικά αλλά δεν σταμάτησε. Μια εβδομάδα αργότερα, συνέβη το ίδιο στους αριθμούς των θανάτων. Η δραματική αλλαγή στην καμπύλη έδειξε το πότε θα τελείωνε η πανδημία. Με βάση το μοντέλο αυτό, έφτασα στο συμπέρασμα πως θα χρειάζονταν 14 ημέρες ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Και τώρα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα», πρόσθεσε.

«Το μήνυμά μου είναι το εξής: Πρέπει να σκεφτείτε τον κορωνοϊό ως μία σοβαρή γρίπη. Είναι τέσσερις έως οκτώ φορές πιο ισχυρός από μία απλή γρίπη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν υγιείς και η ανθρωπότητα θα επιβιώσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για λίγες ημέρες», δήλωσε ο Μάικλ Λέβιτ.

Ο Λέβιτ εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ιταλία είναι ανησυχητική, όμως αφορά κυρίως τα γηραιότερα άτομα, ενώ τόνισε την ανάγκη οι ασθενείς να μείνουν μακριά από τους υγιείς, καθώς η απομόνωση αποτελεί τη μοναδική ασπίδα κατά του νέου κορoνοϊού.

«Οι Ιταλοί έχουν μια πιο ζεστή κουλτούρα, μια πιο πλούσια κοινωνική ζωή. Για τους λόγους αυτούς, είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε την απομόνωση για λίγο καιρό στα σπίτια, ώστε να μην έρχονται σε επαφές οι άρρωστοι με τους υγιείς», δήλωσε.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ