2020-03-18 09:35:52
Φωτογραφία για 112: Έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για κορονοϊό
Νέο έκτακτο μήνυμα για τον κορονοϊό απέστειλε σε όλα τα κινητά μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, ήρθε ένα νέο μήνυμα μέσω του 112 από την Πολιτική Προστασία για να επαναλάβει την κρισιμότητα των στιγμών.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγετε μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες. Όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα που έφτασε σε όλα τα κινητά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο έκτακτο μήνυμα μέσα σε μία εβδομάδα. Το μήνυμα εφιστά την προσοχή σε όλους του πολίτες προκειμένου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κάτι που διαμήνυσε και νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Πώς θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα

Όσοι δεν έχουν smartphones για να λαμβάνουν το έκτακτο μήνυμα της ΓΓΠΠ πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς. Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ