2020-03-18 10:38:27
Φωτογραφία για ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως μετάδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του Κορονοιού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αποφάσισε να κλείσει όλες τις στρατιωτικές σχολές της χώρας.

Συγκεκριμένα έβαλε λουκέτο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας, τhν Σχολή Πολέμου, την Ανωτάτη Σχολή Αξιωματικών και το Ινστιτούτο Πολέμου. Παράλληλα όπως αναφέρεται απαγορευτήκαν οι επισκέψεις στα στρατόπεδα και στα κεντρικά γραφεία. των στρατιωτικών υπηρεσιών. Κανείς δεν θα γίνει δεκτός στα «σπίτια του στρατού» εκτός από το προσωπικό και εκείνους που μένουν εκεί για λόγους ανωτέρας βίας.

Εντωμεταξύ χτες βραδύ κυκλοφόρησε η φήμη, ότι θα κλείσουν τα souper market εξ αιτίας του Κοροναιού, προκάλεσε μερικό πανικό και ανάγκασε το ίδιο τον υπουργό Υγείας, Fahrettin Koca, να βγει στα κανάλια και να την διαψεύσει.

Η φήμη κυκλοφόρησε από μια εγκύκλιο του υπουργού Υγείας που ανέφερε την ανάγκη για το κλείσιμο των souper market, η οποία όμως όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν πλαστή και είχε σκοπό να πανικοβάλει τον κόσμο.

Άλλη φήμη που επίσης κυκλοφόρησε την Τρίτη, ήταν ότι η κυβέρνηση θα κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους και τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τα ταξίδια εξ αιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του Κοροναιού. Ο υπουργός Τύπου της κυβέρνησης, Fahrettin Altun, διέψευσε την φήμη ενώ τόνισε πως όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Εντωμεταξύ ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του νέου κόμματος, με την ονομασία «DEVA», ο Αλί Μπαμπατζάν, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση ότι αν ακολουθήσει την λήψη μέτρων κατά της επιδημίας κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τότε η τουρκική οικονομία θα καταρρεύσει με πάταγο, με ολέθριες συνέπειες για την ίδια την χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ