2020-03-18 16:28:17
Φωτογραφία για Το παρασκήνιο από την επίσκεψη της ΠτΔ στο ΥΠΕΘΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κ. Σακελλαροπούλου έφθασε στο υπουργείο στις 10:00 το πρωί, όπου την υποδέχθηκε στην είσοδο του κτηρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς όλων των Επιτελείων.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού για πρώτη φορά δεν υπήρξε τιμητικό άγημα υποδοχής παρά ένα μικρό στρατιωτικό τμήμα έξι ανδρών, το οποίο απέδωσε τιμές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την είσοδό της. Η έκτακτη κατάσταση επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς εξ ου και απουσία της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων και το μικτό άγημα που συνήθως αποδίδει τιμές κατά την υποδοχή των επισήμων, κάτι που είχαμε αποκαλύψει στο enikos νωρίτερα ότι θα γινόταν. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έγιναν και χειραψίες.

Η κα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στην αίθουσα συσκέψεων «Ιωάννης Καποδίστριας» όπου ενημερώθηκε για όλα τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα για την κατάσταση στον Έβρο.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τις Καστανιές και πιο συγκεκριμένα με την Ανθυπολοχαγό Ελισσάβετ Νιότη, η οποία είναι Διμοιρίτισσα Λόχου Άμεσης Επέμβασης.

Εξέφρασε την επιθυμία της στον υπουργό να μεταβεί στον Έβρο και να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή κάτι που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο.

Ο κος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο ανέφερε ότι «η στάση της Τουρκίας είναι διαχρονικά προβληματική, που τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει εξελιχθεί σε ωμό εκβιασμό της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε σε δηλώσεις του «βραδυφλεγή βόμβα για τις χώρες υποδοχής το θέμα του μεταναστευτικού προσφυγικού» ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του κορονοϊού αναφέροντας ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με όλα τα Επιτελεία έχουν προβεί σε όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Ταυτόχρονα δήλωσε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να παράσχουν υποστήριξη εάν και όποτε ζητηθεί. Ήδη, το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχει δηλωθεί ως κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Η συνομιλία της ΠτΔ με γυναίκα Ανθυπολοχαγό στον Έβρο:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ