2020-03-18 18:29:51
Φωτογραφία για Οργή για Τζόνσον - Πάνω από 7 στους 10 ζητούν να κλείσουν τα σχολεία
Οργισμένοι οι γονείς με την απόφασή του Μπόρις Τζόνσον να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία ενώ ο κορωνοϊός επελαύνει στη χώρα

Μέχρι και δημοσκοπήσεις γίνονται στη Βρετανία προκειμένου να πειστεί ο πρωθυπουργόςτης χώρας Μπόρις Τζόνσον ότι τα σχολεία της χώρας πρέπει να κλείσουν με τους γονείς να παραμένουν οργισμένοι για την απόφασή του να παραμένουν ανοιχτά ενώ ο κορωνοϊός επελαύνει στη χώρα.

Το 73% των Βρετανών πολιτών τάσσσεται υπέρ του λουκέτου στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εφημερίδας «Express».

Αν και όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Ντάουνινγκ Στριτ σκέφτεται σοβαρό το ενδεχόμενο τα κλείσουν τα σχολεία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, την ίδια ώρα, χιλιάδες μαθητές στη Βρετανία μένουν στο σπίτι ως μέτρο προστασίας στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά στη χώρα αφού οι γονείς προτιμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων ευρωπαικών χωρών και να κρατήσουνσ το σπίτι.


Μάλιστα, το κίνημα γονέων στο Twitter #Covid19Walkout ζητά από τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους την Παρασκευή. Παράλληλα, αναμένονται συνομιλίες ανάμεσα στους επικεφαλής σχολείων και Διδακτικών Ομοσπονδιών με τον Βρετανό υπουργό Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Ένα διαδικτυακό ψήφισμα που ζητά κλειστά τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω 600 χιλιάδες υπογραφές.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ένωσης Πολ Γουάιτμαν δήλωσε:

«Οι διευθυντές των σχολείων ανησυχούν προφανώς για το αντίκτυπο των εξετάσεων, αλλά τώρα η κύρια προτεραιότητά τους είναι να διατηρήσουν τα παιδιά ασφαλή. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το μέγιστο δυνατό. Θα εργαστούμε από κοινού με το υπουργείο γα να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο για σχολεία και κολέγια τις επόμενες εβδομάδες».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ